"Vrem un format BBC pentru TVR. Ponta și Antonescu mă sprijină"

Președintele director general interimar al Societății Române de Televiziune, Stelian Tănase, a declarat, la capătul unor discuții cu premierul Victor Ponta, că atât alianța de guvernare, cât și liderul liberal Crin Antonescu au fost de acord cu implementarea unui program de restructurare "profundă" a SRTv.

"Am convenit asupra unui proces de restructurare, de reorganizare a televiziunii în baza legii 85/2006. Sper ca în curând guvernul să ia deciziile necesare și să putem trece cu această reformă profundă a televiziunii române. Proiectul meu este până în 2016 să trecem la un format BBC, care va însemna crearea unei structuri comune cu radioul public", le-a spus Stelian Tănase, marți, jurnaliștilor acreditați la Palatul Parlamentului.

Scriitorul a explicat că reorganizarea nu înseamnă concedieri, ci urmărește o nouă organigramă, care să eficientizeze producția televiziunii.

Stelian Tănase a precizat că planul său are girul premierului Victor Ponta, dar și pe cel al președintelui PNL, Crin Antonescu.

"Ce este esențial este o lege nouă a televiziunii, sper să găsim înțelegere și să o trecem foarte repede. Măsurile au sprijinul forțelor politice, mă refer la forțele de guvernare, dar sper să-l revăd și pe Crin Antonescu, cu care m-am văzut marți, și mi-a dat sprijinul lui", a adăugat Tănase.

Șeful TVR a precizat că în cadrul discuțiilor cu prim-ministrul nu s-a ridicat problema măririi taxei Tv, dar că, potrivit unei evalurări personale, acest lucru nu se poate realiza anul acesta.

Tănase a mai spus că s-au discutat mai multe scenarii, între care și intrarea în insolvență a SRTv.

Ponta: TVR trebuie salvată. Fuziunea cu radioul, poate la anul

Premierul Victor Ponta a declarat, la câteva minute după afirmațiile lui Stelian Tănase, că televiziunea română se află "într-un moment extrem de grav", pentru că în ultimii ani s-au acumulat datorii de aproximativ 800 milioane de lei.

"Trebuie salvată activitatea TVR", a punctat șeful Guvernului.

Strategia privind restructurarea TVR va fi stabilită de Stelian Tănase, membrii Consiliului de Administrație al TVR - care probabil vor fi votați marțea viitoare, și de membrii comisiilor de specialitate din Parlament, a arătat Ponta.

Victor Ponta a exclus închiderea televiziunii române. El a apreciat că "soluția corectă" și aplicată de majoritatea țărilor europene este aceea a fuziunii între TVR și radioul public. Formula aceasta nu poate fi aplicată anul acesta, pentru că prezintă riscul ca radioul să intre în faliment, dar la anul poate fi considerată fezabilă, a mai spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel