Votul pentru MRU la șefia SIE, fără avizul Comisiei parlamentare. Comisia SIE, fără cvorum

PSD a început să aplice strategia de blocare a numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE, după ce PNL a anunțat că are majoritatea necesară, împreună cu UNPR, UDMR, dar și alți parlamentari independenți. PSD obținuse în urmă cu două săptămâni majoritatea în Comisie, înlocuind un liberal cu avizul Birourilor permanente.

Comisia parlamentară de control a activității SIE pentru audierea lui Mihai Răzvan Ungureanu nu s-a mai întrunit, marți, din cauza lipsei de cvorum. Niciun membru PSD nu a ajuns la ședință, astfel că nu a fost întrunit cvorumul pentru audiere. Mihai Răzvan Ungureanu a părăsit sala fără să facă declarații. "Colegii noștri din PSD se află în clădire, dar nu își exercită calitatea de parlamentar", a declarat liberalul Mihăiță Calimente. Comisia are cinci membri, trei sunt de la PSD și doi de la PNL.

Potrivit acestuia, s-a redactat un punct de vedere către plen în care se precizează că nu a fost cvorum de ședință, urmând ca plenul să poata să voteze direct numirea, asta în condițiile în care se va întruni cvorumul de ședință. 

PSD va boicota și plenul reunit, a spus luni Rovana Plumb, președintele interimar al partidului, după ședința de luni a BPN, astfel încât să nu existe cvorum de ședință. PNL, UNPR și UDMR nu au împreună 278 de parlamentari, necesari pentru cvorum, nici după fuziunea UNPR-PPDD. Ludovic Orban a declarat că se așteaptă ca 4-5 parlamentari PNL să absenteze motivat, fiind în spital sau în delegații peste hotare.

Citește și: Bogdan Chirieac: Boicotul PSD din Parlament, efect pervers pro-MRU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel