Voiculescu dă în judecată foști angajați Intact

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a declarat, marți, la ieșirea din sediul Curții de Apel București, că președintele fondator al PC intenționează să se adreseze CEDO, deoarece consideră că i-a fost încălcat dreptul la liberă circulație. Mateuț a adăugat că foști angajați ai Intact vor fi acționați în instanță.

Apărătorul lui Dan Voiculescu a spus că se va adresa CEDO dacă CAB nu acceptă recursul clientului său pentru ridicare a măsurii controlului judiciar.

Voiculescu, despre candidatura Monicăi Macovei

"Dacă această măsură va rămâne definitivă cu siguranță ne vom adresa Curții Europene a Drepturilor Omului, pentru că s-a încălcat foarte grav unul din drepturile fundamentale. Atât în interiorul cât și în afara țării, atât prin interdicția părăsirii țării cât și prin restricțiile care au fost impuse de obligațiile care formează acest control judiciar extrem de strict, în condițiile în care nu a fost prezentată nici măcar o singură faptă materială. În mod evident, măsura este contrară flagrant dispozițiilor legale", a declarat Mateuț când a ieșit, alături de Dan Voiculescu, din sediul CAB.

Avocatul a anunțat că foști angajați ai trustului pe care l-a condus Dan Voiculescu vor fi acționați în instanță.

"De asemenea, se va face o analiză în urma căreia probabil se vor formula plângeri penale împotriva unor foști angajați ai trustului Intact, existând suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni cum ar fi de delapidare sau înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Nu pot să nominalizez, sunt foști angajați ai trustului", a declarat Gheorghe Mateuț.

"Un fost angajat Intact spune că a stat cu voința frântă 7 ani"

La insistențele reporterilor, Dan Voiculescu a completat: "Probabil că s-a făcut o verificare a activităților și probabil că s-au găsit niște lucruri ilegale făcute de ei în perioada în care erau salariați la Intact".

Întrebat de ce face acest demers tocmai acum, Voiculescu a arătat că mișcarea este determinată de unele declarații făcute recent.

"Un domn spune că l-am șantajat eu în 2007. Șantajul înseamnă înfrângerea voinței unei persoane fizice. Deci eu, în 2007, i-aș fi înfrânt voința d-lui respectiv. A stat el înfrânt vreo 7 ani așa și în 2014 și-a adus aminte că i-am înfrânt voința acum 7 ani. Așa că, de ce tocmai acum e valabil în multe situații".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel