Vodafone, amendă uriașă în Marea Britanie

Autoritatea de reglementare din domeniul comunicaţiilor din Marea Britanie, Ofcom, a aplicat o amendă record de 4,6 milioane de lire sterline (5,6 milioane de dolari) grupului de telecomunicaţii Vodafone.

Compania de telecomunicații nu a rectificat conturile clienţilor prepay atunci când aceştia au reîncărcat creditul pentru a efectua convorbiri telefonice, transmite Reuters.

În plus, Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobilă din lume, nu a reacţionat suficient de rapid pentru a identifica şi răspunde la această problemă provocată de trecerea la un nou sistem de facturare. Potrivit Ofcom, pe o perioadă de 17 luni, între sfârşitul lui 2013 şi aprilie 2015, aproximativ 10.452 de utilizatori ai serviciilor prepay au pierdut împreună 150.000 de lire sterline, pentru că Vodafone nu le-a rectificat conturile. În replică, Vodafone şi-a exprimat regretul faţă de aceste erori şi a precizat că i-a despăgubit pe majoritatea clienţilor afectaţi.

În plus, Vodafone a donat unor organizaţii caritabile suma de 100.000 de lire sterline pentru a se asigura că nu profită de pe urma celor 30 de clienţi cu care nu a putut lua legătura. Vodafone are aproximativ 20 de milioane de utilizatori în Marea Britanie.

Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobilă din lume după China Mobile Ltd. În România, veniturile din servicii înregistrate de Vodafone România în trimestrul încheiat la 30 iunie au atins 173,9 milioane de euro, în creştere cu 4,2% faţă de perioada similară a anului precedent, în termeni organici. Numărul abonaţilor Vodafone România a ajuns, în perioada de referinţă, la 9.159.281, în creştere cu 357.691 raportat la aceeaşi perioadă a anului precedent. Din numărul total de clienţi raportat, 8.487.782 sunt utilizatori ai serviciilor mobile, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel