Vladimir Putin lovește cu putere. Măsuri radicale din partea guvernului rus

Vladimir Putin a semnat un decret care prevede o serie de măsuri de retorsiune economică, în replică la doborârea, marți, a unui bombardier rus de către aviația turcă la frontiera siriană.

Măsurile pregătite de guvernul rus care "vizează asigurarea securității naționale și a cetățenilor ruși" prevăd interdicția de a efectua zboruri charter între Rusia și Turcia, interdicția angajatorilor ruși de a angaja muncitori turci de anul viitor și interzicerea importului anumitor mărfuri turce, conform textului decretului publicat de Kremlin.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, citat de agențiile ruse de presă, Vladimir Putin și-a însărcinat guvernul să "să stabilească o listă de bunuri și servicii la care măsurile economice nu se vor aplica".

În plus, Vladimir Putin "a cerut guvernului rus să ia măsuri pentru interzicerea transportului aerian charter între Rusia și Turcia", în timp ce tour-operatorii ruși ar trebui "să se abțină să propună cetățenilor ruși produse implicând vizite pe teritoriul Turciei".

Pe de altă parte, companiile aeriene turce vor trebui să se supună mai multor controale pe teritoriul rus, "din motive de securitate".

[citeste si]

Decretul oficializează și restabilirea regimului vizelor pentru turci, anunțată vineri de șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

Relațiile dintre Ankara și Moscova traversează o criză gravă după ce forțele aeriene turce au doborât marți un bombardier rus Suhoi 24 la frontiera cu Siria. Rusia a pretins scuze oficiale după incidentul aerian, dar președintele turc Recep Tayyip Erdogan a exclus un astfel de gest, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel