Vladimir Putin ar pregăti o „primăvară rusească". Ungaria, prima țintă, urmează România

Potrivit  unui  think-tank londonez, Vladimir Putin are un plan pentru destabilizarea Uniunii Europene, începând din Ungaria, în contextul demonstrațiilor din aceste zile de la Budapesta referitoare la taxa pe Internet. Potrivit analizei experților britanici, planul liderului de la Kremlin va  continua cu alte state din Europa Centrală. „Primăvară rusească" ar viza inclusiv destabilizarea României, precizează Center for Eurasian Strategic Intelligence.

Protestele de la Budapesta împotriva taxei pe Internet au dat o  grea lovitură guvernului Viktor Orban. În urma evenimentelor din capitala Ungariei, analiștii de la  Center for Eurasian Strategic Intelligence susțin că  Rusia începe din Ungaria o operaţiune care se va întinde în 2015 în mai multe state din Europa Centrală. Scopul acestui plan rusesc: destabilizarea UE şi, inclusiv, a NATO.

Citește și: Taxă internet Ungaria. Comisia Europeană, ieșire extrem de dură: O idee proastă. Atac al Bruxellesului la guvernul Orban

În această cheie ar trebui citite declaraţiile politicienilor maghiari despre o eventuală rupere a ţării lor de UE. Un exemplu de astfel de declaraţii este cea a preşedintelui Parlamentului maghiar, Lazslo Kover, care a acuzat instituţiile europene că poartă un „război rece verbal" împotriva ţării lui: „Dacă cineva de la vest de noi ia în serios democraţia, atunci trebuie să înceteze războiul rece verba, pentru că ar putea afecta imaginea pozitivă pe care ungurii o au în Occident (...). Bruxelles-ul nu trebuie să se comporte aşa cum făcea Moscova (...). Nu are nimeni în Europa occidentală superioritatea morală de a ne explica nouă cum să ne comportăm ca democraţi".

Planul Federaţiei Ruse descris de CESI ar fi o „Primăvară rusească" şi vizează inclusiv destabilizarea României, susţin experţii citaţi: „Destabilizarea vestului Ucrainei şi României corespunde întru totul intereselor Rusiei în Ucraina şi Moldova", precizează gandul.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel