Vladimir Putin amenință! Rusia va reacționa dacă Finlanda se alătură NATO

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Moscova va respecta alegerea Finlandei, dar va trebui să răspundă în cazul în care această țară aderă la NATO, potrivit tass.ru.

Președintele rus a reamintit că decizia de a retrage trupele de la granița cu Finlanda, la o distanță de 1.500 de kilometri a fost luată ținându-se seama de statutul neutru din Finlanda, care se va schimba, în cazul în care această țară aderă la NATO.

„Oricum, vom respecta orice alegere a poporului finlandez", a spus el.

„Depinde de poporul finlandez pentru a decide cum să-și apere independența și să asigure siguranța lor. Desigur, apreciem statutul neutru al Finlandei, dar nu depinde de noi pentru a rezolva această problemă", a mai precizat Putin.

„Parafrazând o remarcă a unuia dintre prietenii mei finlandezi, aș putea spune că NATO ar fi, probabil, bucuros să poarte război cu Rusia până la ultimul soldat finlandez", a spus Putin.

Potrivit lui Putin, Moscova va încerca să înceapă dialogul cu NATO, în ciuda extinderii Alianței față de granițele Rusiei.

„Președintele finlandez a venit cu propuneri, cel puțin pe primii pași care vizează consolidarea încrederii și prevenirea conflictelor. Am spus deja că sunt de acord cu acest lucru. Vom încerca să începem dialogul cu NATO la summitul de la Bruxelles", a mai precizat Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel