Vladimir Găitan: Sufăr de aceeași boală. Aș vrea să-i dau Regelui din puțina mea sănătate

Actorul Vladimir Găitan a declarat pentru DC News că suferă de aceeași boală ca Regele Mihai. Găitan regretă că în 1990 România a ratat șansa să-l aleagă pe Suveranul României.

„Regele Mihai este pentru mine un mare simbol, regret din toată inima că în 1990 nu am avut inteligența și puterea să-l alegem. Ar fi fost poate salvarea acestui început de renaștere a României. Din păcate n-am avut mintea cea de pe urmă și astăzi descoperim că Domnia Sa trece printr-un moment foarte greu. Sunt alături din toată inima împreună de Casa Regală în această imensă suferință și mă rog bunului Dumnezeu să-i dea putere să reziste", a declarat Vladimir Găitan.

Actorul ne-a mărturisit că suferă de aceeași boală ca Regele Mihai.

„Întâmplător, numai întâmplător, să nu mi-o luați ca lipsă de modestie, sufăr de aceeași boală, vreau să vă spun că este cumplită și imprevizibilă. Și ne așteptăm la tot ce e mai rău. Și asta vă spun cu inima pe suflet. Îmi pare tare rău și eu, mai mult ca fiecare dintre domniile voastre, înțeleg cel mai bine ce înseamnă acestă suferință și acestă boală. Și mă simt așa implicat, aș vrea să-i dau din puțina mea sănătate pe care o am pentru că Regele Mihai dacă va dispărea dintre noi, cred va fi așa ca și o bucată dintre fiecare dintre noi care se va duce. Sunt convins că vom realiza această pierdere uriașă odată cu trecerea timpului și vom regreta încă odată neșansa de a nu gândi ca lumea și a fi atunci când am avut bucuria să-l vedem în acel milion de oameni care au ieșit în București pentru el."

[citeste si]

Vladimir Găitan spune că se roagă la Dumnezeu ca ziua de 10 mai să o sărbătorim împreună cu Regele Mihai.

„Și acum pentru prima oară în premieră, vă spun că pe 26 decembrie 1990, când am venit acasă, se trăgea în tot orașul, eu eram undeva la televiziune și am venit pentru câteva ore, am găsit-o pe soția mea făcînd niște concarde și nu am înțeles foarte bine, nu știam ce înseamnă concarde, ea fiind unguroaica, au acest obicei cu această concardă care se face din culorile steagului țării respective. Am gasit-o pe soția mea făcînd aceste concarde, cred că le avem și acum într-o cutie, n-am să uit cât trăiesc, sunt 100 și ceva de concarde, și am întrebat-o ce face cu ele , și mi-a spus cum ce facem „vine Regele în țară" și fiecare dintre noi va trebuie să avem câte o concardă. Ce vreți mai mult decât o asemenea anticipație făcută de soția mea, din păcate noi nu am avut mintea ei și nu l-am primit așa cum se cuvine pe acest uriaș simbol care se cheamă Regele Mihai. Dumneazeu să-i dea sănătate. Sper să prindem 10 mai cu Regele Mihai și sper că alegerea pentru sărbătoarea noastră națională să fie 10 mai. Sper, mă rog să fie alături de noi. Eu care trec printr-o suferință asemănătoare îi țin pumnii din toată dragostea mea să aibă puterea să reziste".

Vladimir Găitan, propunere pentru Casa Regală

„Din păcate nu-i văd un rol important în politica românească, și asta în primul rînd datorită unor minți foarte fierbinți care din păcate ne guvernează astăzi. Eu i-aș da un rol mai important și Principesei Margareta și Prințului Duda și aș face gestul să-l recuperez pe Prințul Nicolae pentru că mi se pare îndepărtarea Domniei Sale o pierdere pentru forța Casei Regale, și aș face gestul ăsta de reconciliere, de punerea în drepturi, iar ei trei împreună ar putea să însemne ceva pentru Casa Regală românească".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel