Vlad Ciutacu, experiență fenomenală: M-a lăsat fără cuvinte

Vlad Ciutacu a călătorit 10.000 de kilometri, până în Indonezia, pentru a vedea cum este viața la celălalt capăt al pământului.

Atmosfera din Bali, loc cu mulți oameni frumoși, peisaje care îți taie respirația, plantații de orez superbe și plaje de vis, ne-a fost redată de Vlad Ciutacu printr-un reportaj publicat pe Maptia.com. 

Povestea lui Vlad Ciutacu despre experiența din Indonezia, traducere DC News:

După un zbor de cinci ore până în Qatar și trei ore de așteptat, ne-am îmbarcat în zborul către Bali. Când am ajuns am decis să mâncăm și să dormim. De obicei sunt om care doarme destul de adânc, dar în acea dimineață m-am trezit la ora 05:00 și imediat după un răsărit ploios, mi-am dat seama că acesta este unul din locurile pe care probabil voi avea o singură șansă să-l fotografiez. 

Mic dejun cu veverițe

A lua micul dejun printre veverițe este unul dintre cele mai amuzante lucruri. Erau peste tot. De fapt, chiar obișnuiau să se urce pe masă și să-ți fure din mâncare dacă nu erai atent. De acolo, am plecat cu un localnic, la recomandarea unui prieten, pentru a bea una dintre cele mai bune cafele din lume numită Kopi luwak, o cafea produsă din boabele de cafea care au fost mâncate și defecate nedigerate de către o pisică sălbatică din Asia.

VEZI ȘI: Vlad Ciutacu, interviu exclusiv. Provocarea unor realități stradale în fotografii alb-negru

De acolo am plecat către Tenganan. Majoritatea localnicilor de acolo își câștigă existența fie din plantații de orez, fie din turism. Am fost invitați în casa unui om foarte de treabă care ne-a spus că strămoșii lui trăiau aproape în același mod cum trăiește el astăzi. L-am rugat să-mi facă poză cu găina roz pentru că este o amintire demnă de ținut minte. Mi-a povestit despre omul tipic indonezian care aproape niciodată nu câștigă bani reali; ei fac troc, iar atunci când câștigă bani, îi folosesc pe majoritatea pentru a cumpăra ofrande zeilor sau pentru a se pregăti din timp pentru parade, în timp ce alții își pariază toți banii pentru luptele de cocoși.

Un lucru foarte interesant este că oriunde te duci ești înconjurat de animale: pelicani, pescăruși, veverițe, găini, dar cel mai adesea vezi maimuțe. Trebuie să fii foarte atent pentru că le plac lucrurile strălucitoare și de cele mai multe ori este deja târziu când observi că ți-au furat ochelarii.

(w670)

Următoarea noastră destinație a fost Tirta Gangga. Palatul apei este un labirint de piscine și fântâni înconjurat de o grădină, sculpturi în piatră și statui având atât zone publice, cât și zone private. Este unul dintre cele mai speciale locuri (care îți taie răsuflarea) unde am fost vreodată. Este un loc al păcii și al armoniei. 

Pura Besakih sau Templul Mamă m-a lăsat fără cuvinte. Templul este cu adevărat gigantic și nemaipomenit. 

Templul Uluwatu a fost unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat în viața mea. Auzisem - înainte de a ajunge - că acolo este cel mai frumos apus pe care îl poți vedea, dar niciodată nu mi-am imaginat că va fi chiar așa. 

Sursa foto și sursa articolului: Maptia.com

[citeste si]

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel