Vizionarea dramelor eliberează în organism ”analgezice naturale”

Vizionarea unor filme dramatice şi emoţionante contribuie la creşterea sentimentului de coeziune socială şi eliberează în organismele privitorilor o serie de ”analgezice naturale”, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, informează BBC.

Noul studiu ar putea să explice motivul pentru care oamenii se simt în general atraşi de filmele de ficţiune cu conţinuturi dramatice, chiar dacă acestea îi fac pe spectatori să plângă în timpul sau la finalul proiecţiei.

Experimentele realizate la Universitatea Oxford sugerează că filmele cu o finalitate tragică şi alte opere cinematografice dramatice declanşează eliberarea în organismul uman a unor substanţe care generează o stare de bine, denumite "endorfine".

Ele acţionează ca nişte analgezice naturale şi îi ajută pe spectatori să stabilească o legătură de ordin emoţional cu oamenii din jur, afirmă autorii acestui studiu, ce a fost publicat în jurnalul ştiinţific Open Science, editat de Royal Society.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel