VIZA CANADA. Belgienii au ajuns la un acord în privința CETA

Autoritățile belgiene au ajuns la un compromis pe tema acordului de liber-schimb dintre UE și Canada, acord cunoscut sub numele de CETA.

Acordul va fi trimis ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a fi validat. Astfel, românii au liber la vize în Canada.

Premierul Charles Michel a spus că liderii comunităților regionale din Belgia au ajuns la un acord privind un text comun care ar trebui să elimine incertitudinile privind importurile agricole. Acordul din Belgia va trebui să fie aprobat şi de către celelalte 27 state europene înainte ca tratatul CETA să fie semnat.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu câteva zile, că România și Canada au ajuns la un acord cu privire la liberalizarea vizelor în decembrie 2017.

"Am o veste bună. S-a ajuns la un acord cu partea canadiană, un acord rezonabil pentru ambele părți și în acest fel suntem în situația foarte potrivită pentru discuția de astăzi să ne retragem rezerva pe care am declarat-o față de CETA. România nu mai are niciun fel de obiecțiuni față de Acordul Comercial cu Canada. Este o înțelegere care este destul de bună", spunea Klaus Iohannis săptămâna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel