Viviane Reding vrea apocalipsa regimului Viktor Orban

Fostul comisar european pentru Justiție, Drepturi Fundamentale și Cetățenie, Viviane Reding, atacă politica guvernului Ungariei, condus de Viktor Orban, cu care a avut o relație tensionată din poziția de membru al Executivului european condus de Jose Manuel Barroso.

"În primă fază au fost atacuri asupra justiției, libertății presei și ONG-urilor din Ungaria. Acum Orban a luat la țintă utilizatorii de internet. Când se va termina această poveste de nesuportat?", a scris Reding, joi, pe Twitter.

Guvernul lui Orban a fost de multe ori ținta criticilor lui Reding în ultimii ani. Vicepreședintele Comisiei Europene a taxat modificările constituționale din 2013 și presiunea exercitată asupra mass-media. Reding a fost, probabil, cel mai fervent contestatar al lui Orban din familia popularilor europeni (PPE), al cărei membru este și premierul maghiar.

Cel mai mare protest din Ungaria în era Orban, filmat cu drone - VIDEO

Viviane Reding spunea în aprilie 2013 că împotriva Ungariei ar trebui folosit articolul 7 al Uniunii Europene, care permite suspendarea dreptului de vot al țării în cazuri serioase, dacă vor fi depistate încălcări ale legislației europene de către guvernul FIDESZ.

Reding a demisionat din funcția de comisar european înainte de terminarea oficială a mandatului, după ce a câștigat un fotoliu de europarlamentar la alegerile din 25 mai. Portofoliul său a fost împărțit la trei comisari: Vera Jourova (Cehia) se va ocupa de Justiție, lui Frans Timmermans (Olanda) îi revin Drepturile Fundamentale, iar Dimitris Avramopoulos (Grecia) va administra problemele ce țin de Cetățenie.

Fostul comisar european rămâne însă unul dintre apropiații noului președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel