Virusul Ebola, vaccin fără reacții adverse

Un vaccin experimental împotriva virusul Ebola a fost testat pentru prima dată în Marea Britanie, pe o asistentă medicală. Până în prezent, testul nu a provocat reacții adverse.

Primul test clinic al unui vaccin împotriva virusului Ebola, dezvoltat de către laboratorul britanic GlaxoSmithKline în ultimii ani, nu a provocat până în prezent reacții adverse. Cercetătorii au afirmat că vaccinul a dat rezultate foarte bune pe maimuțe, însă aveau rețineri în ceea ce privește corpul uman.

"Până în prezent nu există niciun semn" care să indice reacţii grave, a declarat doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) în Comisia pentru Alocaţii Bugetare a Senatului.

Citește și: OMS avertizează: EBOLA se poate extinde


În următoarele zile, alţi zece voluntari cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani şi sănătoase vor primi vaccinul, testul clinic fiind efectuat la sediul NIH, în apropiere de capitala americană Washington.

Rezultatele complete ale testului împotriva febrei hemoragice acute, provocate de virusul Ebola, urmează să fie disponibile la sfârşitul anului.

În paralel, o echipă de cercetători de la Oxford, în Marea Britanie, va efectua un test clinic al aceluiaşi vaccin pe 60 de voluntari sănătoşi.

De la începutul anului, epidemia a provocat moartea a 2.461 de persoane din 4.985 de cazuri înregistrate în principal în Liberia, Sierra Leone şi Guineea, potrivit ultimului bilanţ al OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel