Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament, dar DNA nu poate acționa împotriva lui - Culisele operațiunii

Viorel Hrebenciuc a surprins marți pe toată lumea, când a anunțat că demisionează din Parlament. A făcut-o pentru binele partidului, s-a pus la dispoziția procurorilor, au explicat voci din PSD decizia deputatului social-democrat.

Culisele operațiunii "Demisia"

Demisia lui Viorel Hrebenciuc pare însă că are în spate câteva calcule extrem de bine făcute, urmând ca în viitor PSD să-și facă datoria față de Viorel Hrebenciuc, care s-a "sacrificat" pentru campania electorală a lui Victor Ponta.

Conform Regulamentului Camerei Deputaților, Viorel Hrebenciuc și-a depus demisia la președintele Camerei, Valeriu Zgonea. Surse parlamentare citate de stiripesurse.ro au explicat că aici ar putea fi cheia calculelor din spatele întregii operațiuni.

Cvorumul de ședință, cheia din spatele demisiei

În acest moment, demisia lui Viorel Hrebenciuc nu produce nici un fel de efecte. Demisia acestuia va deveni efectivă doar în momentul în care președintele Camerei Deputaților o va citi în plen. Iar conform regulamentului Cemerei, pentru validarea unei demisii este nevoie de cvorum de ședință.

"Art. 211. – (1) Deputaţii pot demisiona prin cerere scrisă, adresată preşedintelui Camerei. Acesta, în şedinţă publică, îl întreabă pe deputatul respectiv dacă stăruie în demisie, iar dacă răspunde afirmativ sau nu se prezintă în Cameră pentru a răspunde, cu toate că fost înştiinţat, preşedintele declară locul vacant", prevede Regulamentul Camerei Deputaților.

Citește și: Reacția lui Dragnea la stenogramele Hrebenciuc - Șova: Mare noroc că ...

Cum parlamentarii efectuează în această perioadă "activitate în teritoriu", cvorumul în ședințele Camerei Deputaților va fi destul de greu de realizat. După modelul Ion Diniță, deputații puterii pot părăsi sala sau pot absenta la ședința respectivă. Iar până la prima ședință de plen care să îndeplinească cvorumul, demisia lui Hrebenciuc ar urma să se prăfuiască în sertarul lui Valeriu Zgonea.

Între timp, DNA nu va putea să acționeze împotriva lui Viorel Hrebenciuc, adaugă sursa citată. Parlamentul va spune că deputatul PSD este demisionar, în timp ce organele abilitate vor aștepta ca demisia acestuia să devină efectivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel