Victor Ponta, vizită în SUA. Care este programul premierului

Prim-ministrul Victor Ponta va  participa, la New York, la cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a ONU în perioada 23-26 septembrie, se arată într-un comunicat de pe site-ul Guvernului României.

La New York, șeful guvernului va lua parte  la o serie de evenimente organizate sub egida Președintelui SUA și de către lideri ai instituțiilor europene.
Totodată, Prim-ministrul va avea o întrevedere, la sediul Consulatului General al României la New York, cu reprezentanți ai comunității românești din SUA.

Citește și: Ponta pleacă în SUA, pentru Adunarea Generală a ONU şi discuţii cu firmele americane.

Premierul va susţine discursul naţional, în cadrul reuniunii plenare din 25 septembrie 2014, şi va avea, în marja sesiunii, o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din ţările participante la dezbateri, precum şi cu oficiali ai ONU, informează Guvernul.

La New York, şeful Guvernului va lua totodată parte la o serie de evenimente organizate sub egida preşedintelui SUA şi de către lideri ai instituţiilor europene şi va avea o întrevedere, la sediul Consulatului General al României la New York, cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din SUA.

Guvernul mai precizează că vizita în SUA va continua la Houston, unde, pe 26 septembrie, Ponta va avea întrevederi cu conducerea companiilor Halliburton şi Exxon Mobile, precum şi cu alţi reprezentanţi ai companiilor americane din domeniul petrol şi gaze naturale.

Tot pe 26 septembrie 2014, Ponta va participa la o conferinţă cu tema "România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat", găzduit de World Affaires Council din Houston, şi va vizita centrul tehnologic al Exxon Mobile. În cursul întâlnirilor, Ponta va prezenta oportunităţile de investiţii în sectorul energetic din România şi va promova, conform sursei citate, capabilităţile companiilor româneşti din sectorul energetic ca furnizoare de servicii şi expertiză locală în proiectele din România, precum şi în alte regiuni.

La întrevederile de la Houston, prim-ministrul va fi însoţit de ministrul de Finanţe şi de ministrul delegat pentru Energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel