Victor Ponta, vizită în China. Convorbiri cu președintele și premierul din China

Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta va efectua, în perioada 30 august-3 septembrie 2014, o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitația Premierului Consiliului de Stat al R. P. Chineze, Li Keqiang. Vizita are loc ca răspuns la cea întreprinsă în România de omologul chinez, în luna noiembrie 2013.

Prim-ministrul Victor Ponta va avea convorbiri oficiale cu Premierul chinez Li Keqiang și va fi primit de către Președintele R.P. Chineză Xi Jinping. De asemenea, va avea o întrevedere cu Zhang Dejiang, preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare.

Vizita în R.P. Chineză a premierului român se înscrie in dialogul constant între cele două ţări şi are loc în contextul relațiilor bilaterale excelente și al sărbătoririi, în acest an, a 65 de ani de relaţii diplomatice şi 10 ani de la semnarea Parteneriatului amplu de prietenie şi cooperare.

Pe agenda de discuții figurează și aspecte legate de consolidarea relației UE-China și acțiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală și de Est - China, în implementarea celor convenite la summit-ul de la București din 2013. Totodată, vor fi trecute în revistă și evoluțiile recente în plan regional și internațional.

În cadrul convorbirilor cu oficialitățile chineze vor fi abordate relaţiile bilaterale dintre România şi Republica Populară Chineză, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la București, în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii etc.

O atenție specială va fi acordată consolidării unor proiecte în domeniul educației și culturii, dar și intensificării cooperării în alte domenii de interes.

Cu această ocazie vor fi semnate și o serie de documente bilaterale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel