Victor Ponta se întâlnește cu Klaus Iohannis

ponta-iohannis
ponta-iohannis

Victor Ponta a anunţat că, în cursul zilei de joi, intenţionează să aibă o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis. 

UPDATE: Administrația Prezidențială a emis un comunicat de presă în care spune că subiectul discuției este aderarea României la zona euro. La întâlnire participă și Mugur Isărescu.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a invitat joi, 28 mai a.c., la Palatul Cotroceni, pe Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta, și pe Guvernatorul Băncii Naționale a României, domnul Mugur Isărescu, pentru a discuta despre procesul aderării României la zona euro.

Având în vedere complexitatea deosebită a procesului de aderare la zona euro, domnul Președinte Klaus Iohannis a lansat consultări pe această temă, astfel încât România să fie cât mai bine pregătită iar adoptarea euro să fie în beneficiul tuturor cetățenilor.

Discuțiile purtate de Președintele României cu Prim-ministrul României și cu Guvernatorul Băncii Naționale a României au avut în vedere să identifice principalele etape și responsabilități economice și instituționale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern în cadrul Programul de Convergență 2015-2018.

În perioada următoare, Președintele României va organiza consultări cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic național privind aderarea României la zona euro. Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naționale de trecere la euro și a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative și instituționale, care să asigure României un parcurs economic stabil și predictibil.

În cadrul discuțiilor de astăzi, s-a decis înființarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care să asigure proiectarea, coordonarea și monitorizarea etapelor și responsabilităților implicate pentru atingerea acestui obiectiv”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit unors surse, premierul și președintele ar urma să discute despre subiectul modificărilor legislaţiei penale.

CITEȘTE ȘI: Iohannis i-a răspuns lui Tăriceanu! Ce spune despre demiterea lui Kovesi și Stanciu

Klaus Iohannis a răspuns solicitărilor lui Călin Popescu Tăriceanu privind "înlăturarea" preşedintelui ÎCCJ şi procurorului-şef al DNA şi de "alăturare la demersul parlamentar de modificare a legislaţiei penale", transmiţând că refuzul său de a se ralia la acest demers rămâne ferm.

Comisia juridică a Camerei a amânat, marţi, dezbaterea pe proiectul de lege privind modificarea Codul Penal referitor la conflictul de interese, potrivit căruia se înlocuia în CP conflictul de interese cu folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel