Victor Ponta: România vrea să intre în zona euro în 2019. Care sunt pașii esențiali

Premierul Victor Ponta transmite că România își dorește să intre în zona euro până la sfârșitul anului 2019, precizând, totodată, care sunt pașii esențiali pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

"România își dorește să intre în zona euro în a doua parte a anului 2019. Este un moment simbolic pentru că tot atunci România va avea președinția UE. Dar avem câțiva pași esențiali pe care trebuie să-i facem pentru a atinge acest obiectiv. În primul rând, avem nevoie de un consens politic de care sa ne ținem până în 2019. În al doilea rând, de implicarea în acest proiect a reprezentanților lumii economice: patronate, IMM-uri și sindicate. Oamenii trebuie să înțeleagă ce înseamnă trecerea la euro, care sunt avantajele și dezavantajele", a scris premierul Victor Ponta, vineri, pe contul său de Facebook.

Postarea prim-ministrului survine la doar o zi după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu pentru o discuție pe tema adoptării de către România a monedei euromentare pentru un consens în această direcție.

În cadrul discuțiilor s-a decis înființarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care să asigure proiectarea, coordonarea și monitorizarea etapelor și responsabilităților implicate pentru atingerea acestui obiectiv.

Victor Ponta, la Palatul Victoria: Aici se vorbește mult și nu se face întotdeauna suficient de mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel