Victor Ponta, remaniere Guvern: Ce a răspuns premierul când a fost întrebat ce portofolii va primi PLR

Primul-minstru Victor Ponta a anunțat, marți, că a discutat despre buget și despre restructurarea Guvernului cu grupul parlamentar al minorităților naționale. El a fost întrebat de jurnaliștii de la Palatul Parlamentului dacă există posibilitatea ca PLR să obțină portofoliile de la finanțe și economie.

"Da. Am discutat cu dânșii despre buget și despre restructurarea Guvernului și, așa cum am fost totdeauna foarte corecți, la fel vor fi și ei", a declarat Victor Ponta, chestionat dacă mai este susținut de minoritățile naționale.

Șeful Executivului a mai precizat că nu a discutat cu Partidul Liberal Reformator despre structura noului Cabinet.

Citește și: Strategiile prin care Ponta poate aduce PLR în Guvern, fără vot în Parlament. Rol cheie al UDMR

"Nu am discutat încă nimic despre structura noului Guvern, întâi trebuie să vedem ce vrem să facem în 2015 — 2016 legat de programul de guvernare al USL, pe care îl știți foarte bine pe zona economică, pe zona agricultură, fonduri europene, social și, de asemenea, programul politic care ține de Parlament, și anume modificarea Constituției, Codul electoral, organizarea administrativ-teritorială.

Toate aceste lucruri trebuie să le discutăm, în primul rând, în Coaliție, după care trebuie să le discutăm cu cei de la Opoziție, pentru că, dacă vorbim despre mari proiecte — revizuirea Constituției, organizarea administrativ-teritorială, Codul electoral — lucrurile astea nu le poate face doar majoritatea actuală, ci trebuie să existe un dialog și o activitate comună împreună cu cei de la ACL.

Și cred că, împreună, în cadrul Parlamentului, trebuie în 2015 să găsim soluții, pentru că este evident că procesul de reformă constituțională, electorală și administrativă, început în 2013 și înghețat după aceea, din cauza anului electoral, trebuie să continue", a explicat Victor Ponta, întrebat dacă există posibilitatea ca partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu să obțină portofoliile de la finanțe și economie.

Chestionat dacă PLR ar putea primi și o funcție de vicepremier, primul-ministru a răspuns: "Nu am discutat încă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel