Victor Ponta reacționează după ce Traian Băsescu a amânat ceremonia de învestitură a lui Darius Vâlcov

Premierul Victor Ponta a oferit, miercuri, prima reacție după ce președintele Traian Băsescu a amânat ceremonia de învestitură a lui Darius Vâlcov în funcția de ministru al Bugetului.

Victor Ponta a declarat că prezența sa la ceremoniile de învestire a miniștrilor nu este obligatorie, motiv pentru care l-a desemnat în locul său pe vicepremierul Gabriel Oprea.

Citește și: Traian Băsescu amână ceremonia de investire a lui Darius Vâlcov. Vezi motivul 

"Vizita la Chișinău s-a prelungit peste program și aveam întâlnire cu toți reprezentanții Diplomației Românești și cu dna Ashton. Am transmis către Cotroceni desemnarea vicepremierului Gabriel Oprea, pentru a participa la evenimentul de învestitură a dlui ministru Vâlcov. Din câte cunosc toate legile, regulamentele și protocoalele, nu există nicăieri obligativitatea prezenței primului-ministru. Am considerat că e politicos, așa cum am făcut și în alte ocazii, când n-am putut să particip la anumite formalități, să desemnez unul dintre vicepremieri, așa cum l-am desemnat și de data aceasta pe dl Oprea", și-a motivat premierul absența de la Cotroceni.

El și-a reiterat sprijinul față de nominalizarea lui Darius Vâlcov pentru funcția de ministru al Bugetului: "Eu am făcut în scris de două ori nominalizarea dlui Vâlcov. Dacă e cazul, o mai fac o dată, mă duc la birou și o trimit. Cred că e un lucru neserios și nu îmi place să ne jucăm cu lucrurile acestea. Nu am stat să citesc ziarul sau să beau cafea".

Întrebat despre momentul viitoarei ceremonii, Victor Ponta a spus: "O să solicităm un alt moment și dacă îi este atât de drag dlui Traian Băsescu să merg la studioul de cinematografie Cotroceni, o să mă duc. Nu știam că-i sunt atât de drag".

Vezi și: Chirieac, despre ultimul scandal Ponta-Băsescu: Sunt șicane de doi lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel