Victor Ponta, primire la nivelul unui șef de stat la Beijing

Premierul Victor Ponta a fost primit, luni, de către premierul chinez, Li Keqiang, la Consiliul de Stat al Republicii Populare Chineze cu onoruri militare, la nivelul unui șef de stat.

Premierul Victor Ponta a avut parte de o primire fastuoasă la Beijing. După ceremonialul militar de la Consiliul de Stat, și intonarea imnurilor de stat, timp în care s-au tras salve de tun, cele două delegații au continuat întâlnirea bilaterală. 

"Activitățile bilaterale, inclusiv vizita de anul trecut a premierului chinez în România, au un rol important în relațiile bilaterale pentru promovarea colaborării dintre China și țările ECE, dintre China și Europa. Sunt convins că vizita dumneavoastră de astăzi va avea un rol important în promovarea relațiilor chino-europene și, totodată, pentru promovarea relațiilor dintre China și ECE", a declarat  premierul Li Kekiang  înainte de începerea întrevederii oficiale. 

La rândul său, Victor Ponta a mulțumit pentru invitație și pentru primirea călduroasă făcută în China.

Citește și: Ioan Rus, către investitorii chinezi: Avem un master-plan de transport general

"Este o mare bucurie și o mare onoare să ne vedem la mai puțin de un an de la vizita dumneavoastră oficială în România. Acea vizită la București cu ocazia Summitului China-Europa Centrală și de Est a avut un succes și un răsunet extraordinar și în toate țările din regiune. (...) Relația noastră specială cu China, interesele noastre, colaborarea politică și economică în aceste momente au ajuns la un nivel extraordinar de înalt. Avem un motiv special de bucurie între România și China. Anul acesta se împlinesc 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări și pot spune că sunt 65 de ani de extraordinară prietenie și colaborare", a declarat premierul român, înainte de semnarea acordurilor bilaterale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel