VICTOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT. Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE

Victor Ponta
Victor Ponta

Președintele Traian Băsescu susține că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997-2001. 

"Victor Ponta a fost ofer acoperit SIE în perioada 1997-2001", a susținut Traian Băsescu, la Realitatea TV. 

VICTOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT, la sertar, din primăvară. Traian Băsescu: "M-am dus la SIE și le-am spus"

Președintele Traian Băsescu a precizat că așa se explică ascensiunea lui Victor Ponta în cariera profesională. "Victor Ponta trebuie să recunoască faptul că în 1997-2001 a fost ofițer acoperit al SIE ceea ce arată și saltul său. A fost ofițer SIE ceea ce explică propulsarea lui de la Judecătoria de Sector direct la Parchetul General. Nu este nicio bombă. În 1995, el a ieșit procuror. A fost repartizat la Judecătoria Sectorului 3. A stat acolo doi ani, iar în 1998 a ajuns la Parchetul General. Foarte interesant saltul. Pe mine m-a încurcat un lucru foarte tare. Am făcut o promisiune: să vorbesc despre ofițerul acoperit care a fost ofițier acoperit și care trebuie să-și pună acest lucru în CV. A fi ofițer acoperit nu este nicio crimă", a declarat președintele Traian Băsescu, în emisiunea lui Rareș Bogdan, "Jocuri de putere". 

"Crimă"

Președintele Traian Băsescu a adăugat: "Devine crimă dacă ajungi un politician important și nu spui lucrul ăsta pentru că cei care ți-au fost șefi au un ascendent asupra ta. Din păcate, a fost evenimentul cu domnul Turcescu pentru că foarte mulți îu încercat să construiască o relație sau un deranjament. M-a deranjat minciuna publică spusă de ziariști tineri. Le lua foc gurița spunând că este o trădare să vorbești despre un ofițer care a fost acoperit. Niciodată nu ai voie. Este înmormântat subiectul. Nu știu cine i-a păcălit să facă propaganda politică". 

Teodor Meleșcanu, complice total

Mai mult, președintele spune că Teodor Meleșcanu, fost șef al SIE, este "complice total" la această situație, pe care-l consideră o ilegalitate. "Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleșcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz. Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu", a adăugat președintele Traian Băsescu. 

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să se retragă din cursă, Băsescu a răspuns: "Nu știu, e treaba lui ce face".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel