Victor Ponta, mărturisire: Cea mai mare nerealizare, infrastructura

Premierul Victor Ponta a vorbit, sâmbătă seară, despre cea mai mare nerealizare a Guvernului pe care-l conduce de trei ani de zile.

"Care este cea mai mare nerealizare: cu siguranţă, partea de infrastructură. Și o să vă spun de ce cred eu că nu doar guvernul meu, ci și guvernele anterioare au eșuat până la urmă. Am început să înţeleg în sfârșit de ce până la urmă nici guvernele celelalte, chiar și eu, mult mai greu decât mă așteptam, am reușit să mişc lucrurile în această direcție. Am deschis, acest guvern și eu ca prim-ministru, o autostradă începută de Ceauşescu, Bucureşti-Constanţa, acum este autostradă. În egală măsură, Sibiu-Deva. Până să îmi închei mandatul de premier, la termen, autostrada de la granița cu Ungaria și până la intrarea în defileul Oltului va fi funcțională", a explicat premierul Ponta, în cadrul unui interviu acordat pentru emisiunea "Lumini și umbre" de la B1 TV.

Comarnic-Brașov, un proiect pe care nu-l poate face un singur guvern

Despre Comarnic Brașov, premierul Victor Ponta a explicat că s-ar putea să rămânem la nivel de decizii și a explicat de ce nu a reușit niciun guvern să o facă: "Pentru că nu suntem în stare în România să ne unim pentru proiecte importante. Comarnic-Braşov este un proiect atât de important că nu îl poate face un singur guvern. Dacă şi în 2015, când s-au terminat alegerile, s-au așezat lucrurile, când venim și punem pe masă toate datele pe masă și toată negocierea finală că mai trebuie doar să semnăm, cu două din cele mai mari companii din Europa, cu cele mai mari companii de consultanță, care toate spun faceți un parteneriat public privat, dacă și în 2015 rămânem la o gândire populistă şi stupidă: aoleu, Ponta vrea să o facă prea scumpă, să fim sinceri, lucruri pe care le spuneam şi noi în 2009 și îl spuneau ei în 2004... Este genul de proiect major pe care poți să-l faci și am încercat de fapt. Am vorbit cu preşedintele Iohannis şi aţi văzut că nu a ieşit public să critice. Am încercat să vorbesc și cu cei din PNL, dar acolo este un vid și de putere, și de înțelepciune. (...) E o problemă mare a capacității noastre de a duce bătălia politică până la un punct, după care să ne unim la punctele esențiale. Ne-am unit pentru NATO, pentru UE...  Eu cred că trebuie făcut Comarnic-Braşov în PPP (Parteneriat Public Privat). Probabil că nu-l vom face, ci îl vom face pe buget. Dar, dacă mă duc să la ministrul Transporturilor, la șefii CNANDR și le spun să semneze, îmi vor spune: ne ia DNA-ul. O vom face din buget, nu din bani europeni, nu vom avea bani europeni. Nu ni se dau, pentru că toți banii noștri 2014-2020 sunt 4 miliarde pentru transporturi. Bani europeni avem pentru Sibiu-Pitești și pentru Târgu Mureș-Iași, problema este să reușim să facem licitațiie și să avem capacitatea...", a mai declarat prim-ministrul, care, întrebat ce notă și-ar da pentru modul în care a condus guvernul din 2012 până în prezent, a răspuns: "Cu siguranță sunt subiectiv, dar mă iau după mama mea, care la o întrebare de același fel care i-a fost adresată a spus 8".

Monica Pop: Marea majoritate a românilor fraudează sistemul de sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel