Victor Ponta: Lucia Varga a făcut lobby pentru compania Schweighofer

Premierul Victor Ponta a dezvăluit numele liberalului care a promovat în Parlament interesele firmei austriece Schweighofer.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, la România TV, că foştii săi colegi de la guvernare din PNL dau dovadă de "neseriozitate" când contestă Codul Silvic, în condiţiile în care şi ei au participat la alcătuirea acestui act normativ. Totodată, şeful Executivului a subliniat că este anormal ca fostul ministru al Mediului, Lucia Varga, să facă lobby în Parlament, ca deputat, pentru a avantaja o companie.

"O doamnă deputat PNL, fost ministru, şi încă doi, trei deputaţi s-au întâlnit cu o companie privată şi se bat în Parlament pentru intersele acelei companii. Am şi probe în acest sens. Nu am spus nici despre domnul preşedinte, nici despre oamenii din jurul său că fac lobby. Mă refer la doamna Lucia Varga. Din poziţiile în Parlament le reprezintă interesele, se bat foarte tare pentru acea cotă de piaţă de 30%, care de fapt se aplică la o singură companie. Şi când te baţi cu atâta tărie pentru o prevedere legală care ajută o singură companie, este un lobby ilegitim şi un lucru grav", a declarat premierul Victor Ponta, punctând că nu consideră anormale întâlnirile oamenilor politici cu companiile: "Şi eu mă văd cu o mulţime de companii care investesc în România, nu este nimic anormal. Anormal este ca în Parlament să te baţi cu obstinaţie pentru o prevedere legală care ajută acea companie. E anormal ca deputat să nu te baţi pentru alegătorii tăi şi să te baţi pentru o companie".

Citește și: Lucia Varga: PNL ar vota Codul Silvic cu o condiție - EXCLUSIV

"E în neregulă să oprim un Cod Silvic care reglementează foarte mult, nu perfect, modul de desfăşurare a exploatării forestiere în România şi să te baţi atât de tare pentru interesele unei companii. Până la urmă e vorba de responsabilitate politică. PNL, care se luptă împotriva Codului Silvic, trebuie să răspundă politic şi de aceea îi şi batem în Parlament", a adăugat Victor Ponta.

Premierul a menţionat că a primit o scrisoare de la compania Schweighofer, care a avertizat că s-ar putea retrage din România dacă noul Cod Silvic va fi aprobat, dar a dezminţit că asupra sa s-ar fi făcut presiuni din partea diplomaţilor austrieci: "Toţi ambasadorii la Bucureşti sunt activi în a promova companiile din ţările lor. Eu mă întâlnesc des cu ambasadorii şi îmi spun mereu de compania x, compania y. Nu e nimic anormal. Anormal e că dacă un ambasador român ar face asta, ar avea dosar a doua zi. Nu am avut niciun fel de ameninţări, de presiuni. Am primit o scrisoare pe care cred că au trimis-o şi la preşedinte, şi la Parlament, dar e normal ca o companie să-şi apere interesele".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel