Victor Ponta: Incompetența ucide!

Victor Ponta reacționează dur pe pagina sa de Facebook în urma datelor publicate luni de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), potrivit cărora bugetul general consolidat a încheiat primul semestru din acest an cu un deficit de 3,85 miliarde de lei, respectiv 0,5% din PIB, față de deficitul programat pentru semestrul I de 1,9% din PIB.

"Matematica ( nu propaganda) = in 2015 dupa 5 luni a fost un excedent bugetar de plus 6,32 miliarde RON / in 2016 dupa 5 luni un deficit de minus 780 milioane RON ( in conditiile in care anul acesta s-au facut ZERO investitii si au fost cofinantate ZERO programe cu fonduri europene)!

Deci 7,1 miliarde RON mai putin in buzunarul public - diferenta in 5 luni ( peste 1,5 miliarde de Euro)!!! Si raul cel mare urmeaza sa vina in restul de timp pana la sfarsitul anului 2016.

Iar PNL va propune sa votati in Decembrie sa ramana actualul Guvern ZERO / si Propaganda oficiala va ameninta sa votati asa ca altfel vin inapoi PSD si Ponta!

Chiar o sa avem iar GHINION?", a scris Victor Ponta, sâmbătă, pe pagina sa de socializare, într-o postare intitulată "INCOMPETENTA UCIDE!!!".

Citește și: Victor Ponta: Avem un Guvern zero!

La începutul acestei săptămâni, MFP a anunțat că execuția bugetară s-a încheiat după primele cinci luni ale acestui an cu un deficit de 780 de milioane de lei, respectiv 0,1% din PIB, față de un excedent de 130 milioane de lei, respectiv 0,02% din PIB, după patru luni din 2016.

Potrivit datelor MFP, veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 108,4 miliarde de lei, reprezintă 14,3% din PIB. S-au înregistrat creșteri față de aceeași perioadă a anului precedent la încasările din: impozitul pe profit (+12,5%), accize (+7,7%), contribuții de asigurări sociale (+6,3%), impozitul pe salarii și venit (+2,3%), precum și din taxa pe utilizarea bunurilor (+15,5%).

În ceea ce privește încasările din TVA, acestea au înregistrat o scădere față de aceeași perioada a anului 2015 de 9,5% în condițiile în care au fost afectate atât de reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 20% de la 1 ianuarie 2016, care s-a reflectat în încasările din februarie, cât și de introducerea unei cote reduse la alimente de 9%, aplicată de la 1 iunie 2015. Însă, față de programul stabilit pentru primul semestru, încasările din TVA au fost cu 1,6% mai mari.

"Încasările din contribuții de asigurări sociale la bugetul general consolidat au fost mai mari cu 6,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Asta în condițiile în care sunt influențate negativ de creșterea volumului vărsămintelor la Pilonul II de pensii, datorită creșterii cotei de contribuții de la 5% în anul 2015, la 5,1% în anul 2016, precum și de aplicarea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, prin care nu se mai plătesc la bugetul asigurărilor sociale de stat contribuțiile de asigurări sociale aferente angajatorului din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale", a precizat MFP.

Ce spune Victor Ponta

" a anunțat luni MFP.

Bugetul general consolidat a trecut pe deficit după primele cinci luni ale acestui an, execuția bugetară pentru perioada ianuarie - mai încheindu-se cu un deficit de 780 de milioane de lei, respectiv 0,10% din PIB, față de un excedent de 130 milioane de lei, respectiv 0,02% din PIB, după patru luni din 2016.

Execuția bugetară s-a încheiat după primele cinci luni ale acestui an cu un deficit de 780 de milioane de lei, respectiv 0,1% din PIB, față de un excedent de 130 milioane de lei, respectiv 0,02% din PIB, după patru luni din 2016.

INCOMPETENTA UCIDE!!!
Matematica ( nu propaganda) = in 2015 dupa 5 luni a fost un excedent bugetar de plus 6,32 miliarde RON / in 2016 dupa 5 luni un deficit de minus 780 milioane RON ( in conditiile in care anul acesta s-au facut ZERO investitii si au fost cofinantate ZERO programe cu fonduri europene)!
Deci 7,1 miliarde RON mai putin in buzunarul public - diferenta in 5 luni ( peste 1,5 miliarde de Euro)!!! Si raul cel mare urmeaza sa vina in restul de timp pana la sfarsitul anului 2016.
Iar PNL va propune sa votati in Decembrie sa ramana actualul Guvern ZERO / si Propaganda oficiala va ameninta sa votati asa ca altfel vin inapoi PSD si Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel