VICTOR PONTA. "În ultimii ani a existat o POLITICĂ de PRIGONIRE a oamenilor de afaceri"

Premierul Victor Ponta a participat marţi la gala care a marcat 150 de ani de la promulgarea primei legi a Camerelor de Comerţ şi Industrie a României.

Victor Ponta este de părere că, în ultimii ani, oameni de afaceri români au avut parte de "o politică de-a dreptul de prigonire" şi şi-a manifestat intenţia de a schimba acest tip de politică.

Acestă atitudine a fost "o mare greşeală"

Vreau să schimb ceva ce s-a întâmplat în ultimii ani, o politică de-a dreptul de prigonire a oamenilor de afaceri români, o politică prin care s-a încercat să se pună semnul egal între omul de afaceri român cu un om necinstit, corupt, care nu plăteşte taxe, ajungându-se implicit la ideea că numai un investitor străin este un investitor bun pentru România că investitorii noştri, oamenii noştri de afaceri sunt toţi răi, trebuie pedepsiţi şi urmăriţi şi sancţionaţi", a explicat acesta.

Citeşte şi: Victor Ponta: Monica Macovei și Elena Udrea, punctele forte ale lui Klaus Iohannis

Premierul a adăugat că a stabilit ca la Guvern să aibă loc lunar o consultare cu o serie de reprezentanţi ai mediului de afaceri, numită Coaliţia pentru Dezvoltarea României, din care nu făcea parte Camera de Comerţ şi Industrie, context în care a solicitat şi prezenţa în cadrul coaliţiei a reprezentanţilor acestei instituţii.

"Am cerut la fiecare întâlnire să fie în cadrul coaliţiei, reprezentând un număr important de oameni de afaceri, Camera de Comerţ şi Industrie a României. Înţeleg că până la urmă au acceptat acest lucru. Este competiţie şi în lumea asta, dar voiam doar să spun că am făcut un lobby legitim, după părerea mea, pentru dumneavoastră şi sunt absolut convins că prezenţa dumneavoastră alături de ceilalţi membri ai Coaliţiei pentru Dezvoltare, la întâlnirile lunare, întâlniri care sunt extrem de practice şi pragmatice, se referă la ce acte normative urmează să adoptăm, care sunt efectele politicilor publice", a spus Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel