Urmărește emisiunea live


Victor Ponta i-a oferit lui Traian Băsescu casa în care locuiește Mioara Roman

Scandalul locuinței în care urmează să se mute Traian Băsescu a intrat într-o nouă fază. Guvernul îi oferă fostului președinte locuința în care stă în acest moment fosta soție a lui Petre Roman, Mioara Roman.

Traian Băsescu a amenințat Guvernu cu o acțiune în instanță în cazul în care nu va căpăta o locuință de protocol. Surse oficiale au arătat pentru Gândul că Secretariatul General al Guvernului i-a trimis fostului şef al statului, pe 22 ianuarie, o adresă prin care, în condiţiile retragerii de pe listă a celor două vile din Snagov care îndeplineau, potrivit SPP şi RA-APPS, criteriile legale, i se propune să aleagă între două variante: o casă asupra căreia SPP s-ar fi pronunţat invocând potenţiale probleme de securitate şi vila în care locuieşte din 1990 Mioara Roman, aflată în litigiu cu statul pentru chiria imobilului.

Ca răspuns, fostul preşedinte a transmis astăzi Guvernului şi RA-APPS obiecţiile sale, arătând de ce nu poate lua în calcul niciuna dintre cele două case. 

Citește și: TRAIAN BĂSESCU-VICTOR PONTA, vilă protocol. Oana Stancu: Ambii încalcă legea

Potrivit sursei citate, vila din strada Orbescu,  în apropierea Pieţei Spania, este un imobil cu 5 camere şi 3 încăperi de serviciu, însumând 440,65 de metri pătraţi, cu o curte de 163 de metri pătraţi şi un garaj de 31.

A doua variantă propusă de RA-APPS este vila în care locuieşte Mioara Roman, pe strada Nikolai Gogol, nr. 2.

În virtutea relaţiei pe care au avut-o la începutul anilor '90 Traian Băsescu şi familia Roman, fostul preşedinte a transmis însă Guvernului că nu doreşte acest imobil, cu atât mai mult cu cât situaţia chiriaşilor nu este clarificată.

Citește și: Băsescu dă Guvernul în judecată pentru casă. Chirieac: Cumplit, mai devastator...

Soţia fostului premier nu a fost anunţată de Guvern în legătură cu propunerea RA-APPS ca imobilul în care locuieşte să primească destinaţia de posibilă reşedinţă oficială. Regia Protocolului de Stat i-a oferit însă, ca înţelegere amiabilă în urma procesului derulat în ultimii ani, un apartament la parterul unei vile, în centrul Capitalei.

În opinia Mioarei Roman, vila din Gogol nu îndeplineşte criteriile de reşedinţă de protocol, gard în gard, la o distanţă mai mică decât cea considerată standard în astfel de situaţii, fiind construit recent un bloc de locuinţe care ar fi afectat şi fundaţia vilei din Gogol, nr. 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel