Victor Ponta explică de ce l-a eliberat din funcție pe șeful DGIPI, Gelu Oltean

Premierul Victor Ponta a explicat, luni seară, de ce l-a eliberat din funcție pe șeful Direcţiei Generale de Informatii şi Protecţie Internă (DGIPI), Gelu Marin Oltean.

„Există și un motiv care poate fi comunicat public, în cazul schimbării unui șef de serviciu secret totuși, din subordinea dvs?”, a fost întrebat primul-ministru de către Victor Ciutacu, în emisiunea „Ediția de seară”, de la România Tv.

„Atenție, nu este în subordinea mea. El face parte din Ministerul de Interne și este în subordinea dlui Oprea. Așa a fost tot timpul. Dl Oprea mi-a propus ca dl Oltean, căruia n-am să-i reproșez absolut nimic, să aibă o altă însărcinare în cadrul Ministerului de Interne, și la DGIPI probabil vom numi pe altceva. E o chestiune de politică de cadre a ministrului de Interne”, a răspuns Victor Ponta, moment în care moderatorul a intervenit: „Bănuiesc că l-ați întrebat pe dl Oprea de ce îl propune la schimbare”.

„Mi-a spus că așa își organizează până la urmă secretarii de stat în propriul Minister. Eu nu intervin foarte mult în activitatea miniștrilor. Am încredere în ei. Desigur, până la proba contrarie”, a explicat premierul.

Vezi și: Victor Ponta l-a dat afară pe Gelu Oltean, şeful DGIPI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel