Victor Ponta explică de ce a ales Arena Națională pentru lansarea candidaturii la Președinție

Premierul Victor Ponta a oferit, sâmbătă seară, o replică acidă celor care au comentat că manifestarea de la Arena Națională în cadrul căreia și-a lansat candidatura la Alegerile prezidențiale seamănă cu cele organizate în timpul lui Nicolae Ceaușescu. 

Premierul Victor Ponta și soția sa, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, au fost, sâmbătă seară, invitații Alessandrei Stoicescu la emisiunea emisiunea Q&A, de la Antena 3. În debutul emisiunii, liderul PSD a explicat de ce s-a optat pentru Arena Națională pentru a-și lansa candidatura la alegerile din noiembrie. 

"Am ales acest loc de lansare și pentru că mi-aduce aminte, și cred că foarte multor cetățeni ai României, de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani, când tot în același loc, în timp ce într-o altă locație se afla președintele Băsescu cu lideri ai PPE, am lansat nu doar un proiect politic, USL, ci și o schimbare și un proiect național care se poate concretiza în noiembrie.

Citește și Elena Udrea, atac după lansarea candidaturii la Președinție a lui Victor Ponta

Mai este un lucru. Este și un loc potrivit pentru evenimente de acest gen. Am văzut că un contracandidat zicea de Ceaușescu... Din câte țin eu minte și mă pricep la istorie mai bine decât doamna care zicea lucrul acesta, Ceaușescu la Sala Palatului își făcea Congresele. Deci să vedem cine își face la Sala Palatului, ca să vedem cine se ia după Ceaușescu. În al doilea rând, Arena Națională este făcută de noi, nu de Nicolae Ceaușescu. Este unul dintre puținele lucruri care s-au făcut după Revoluție și care oferă condițiile civilizate ca un număr mare de oameni să participe la un eveniment, fie sportiv, fie artistic, fie politic. 

Ca să răspund la multe întrebări cum a fost cu ziua mea, a fost o întâmplare. N-am aranjat ca 20 septembrie să pice sâmbătă, n-am asemenea puteri. S-a întâmplat. Aveam două opțiuni: 13 și 20. În momentul în care am spus 13, toată lumea a sărit: NU 13. Nu ai cum să te lansezi pe 13", a precizat candidatul PSD la Președinție, Victor Ponta. 

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la Președinție, l-a asemuit, sâmbătă, pe Victor Ponta cu Ceaușescu, deoarece un sfert din București a fost blocat ca pe vremuri pentru că liderul PSD a vrut să-și serbeze ziua pe Arena Națională. 

Citește și VICTOR PONTA, LANSARE CANDIDATURĂ PREȘEDINȚIE: Monica Macovei, atac la Ponta: Micul Ceaușescu ține să-și serbeze ziua pe Stadionul Național

O reacție similară a avut și candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Elena Udrea, care a precizat că lansarea candidaturii sale va fi una "rezonabilă, decentă", organizată la Sala Palatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel