Victor Ponta, despre HG 223/2013: Dacă era ilegală, Traian Băsescu trebuia să spună până acum, nu în campania electorală

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, joi, dacă HG 223/2013 avea nevoie și de avizul CSAT, aşa cum a afirmat preşedintele Traian Băsescu. Șeful Guvernului a transmis că şeful statului avea obligaţia să spună până acum dacă era ceva ilegal la HG 223/2013, nu să iasă în campania electorală și să atragă atenția.

"Deci, dacă era ceva ilegal, într-un an şi şase luni, domnul Băsescu, ca şef al statului, avea obligaţia să atragă atenţia, nu să iasă în campania electorală, că asta înseamnă folosirea instituţiilor statului în campanie electorală. Mie mi se pare extrem de grav faptul, e o problemă medicală să foloseşti în campania electorală justiţia, serviciile de informaţii", a declarat Victor Ponta, la Galați, citat de Mediafax.

Întrebat dacă HG 223/2013 trebuia să aibă avizul CSAT, aşa cum susţine preşedintele Traian Băsescu, premierul a transmis că președintele minte.

"Domnul preşedinte Băsescu minte, că nu cred că nu ştie foarte bine că toate actele normative în Guvern se aprobă numai şi numai după ce au toate avizele, avize de la instituţia iniţiatoare, de la Justiţie în final. (...) Iertaţi-mă, între toate instituţiile din România care şi-au dat avizul şi părerea domnului Băsescu, care şi-o spune în campanie, că totuşi vorbeşte de o Hotărâre din aprilie 2013... . Deci, un an şi şase luni, dacă era ceva rău, dânsul nu a sesizat. A sesizat acum, când suntem în campanie electorală", a continuat Victor Ponta.

Vezi și: Traian Băsescu, în pericol să fie investigat de ...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel