Victor Ponta: Decizia PNL de a bloca revizuirea Constituţiei, o dovadă a miopiei şi mediocrităţii

Liderul PSD,  Victor Ponta, spune că decizia PNL de a bloca procesul de revizuire a Constituţiei este o măsură total greşită, o nouă dovadă a miopiei, mediocrităţii şi lipsei de viziune a actualei conduceri a partidului.

"Regret profund faptul că liderii PNL au anunțat oficial (după ce negaseră cu îndârjire câteva săptămâni) că au decis definitiv blocarea procesului de revizuire a Constituției! Este o măsura total greșită, încă o dovadă a miopiei, mediocrității și lipsei de viziune a actualei conduceri a PNL, care afectează fiecare cetățean. Aș oferi doar două motive:

1. Nu poți reforma statul român (să respecți standardele europene, să previi conflictele instituționale, să adaptezi imunitățile sau să facilitezi confiscarea bunurilor ilicite, etc.) fără să aduci modificările necesare la Constituție.

Citește și: Revizuirea Constituției. Rovana Plumb, SUGESTIE către Alina Gorghiu: "Să se pună de acord"

2. Parlamentarii liberali (spre deosebire de noii lor colegi și frați pedeliști) au fost aleși în Decembrie 2012 pe baza promisiunii asumate de a revizui Constituția! Încă o răzgândire, încă o păcăleală, încă o dovadă de miopie politică din partea lor - iar în 2016 vor cere iar votul cetățenilor după ce au uitat tot ce au promis in 2012!

Sper că mintea de pe urmă să îi ajute pe liderii PNL să revină asupra acestor decizii total eronate! România are nevoie de o Constituție modernizată!!!", a scris premierul pe Facebook.

Poziția premierului vine după ce co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, joi seară, la evenimentul "Constituţia Liberală", organizat de TNL, că Victor Ponta şi PSD nu mai pot fi parteneri ai PNL-ului în realizarea reformei constituţionale, întrucât un dialog constructiv cu PSD-ul nu mai este posibil, astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel