Victor Ponta, bilanț la trei ani de la căderea guvernul MRU - VIDEO

Luni se împlinesc trei ani de la votarea moţiunii de cenzură care a dus la schimbarea Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu și instalarea în funcția de premier a lui Victor Ponta. În acest context, Victor Ponta i-a invitat pe parlamentarii care au votat moţiunea de cenzură să participe la un eveniment dedicat momentului din anul 2012.

Cele mai importante declarații ale premierului la trei ani de la căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu:

Stimați colegi, vreau să spun doar câteva cuvinte pentru că în această seară, imaginile sunt mai importante decât cuvintele.

În urmă cu trei ani, pe 27 aprilie 2012, am participat în mod activ la un eveniment unic până acum, în cei 25 de ani de democrație, de schimbare, prin moțiune de cenzură a unui guvern. Le mulțumesc celor care astăzi au venit aici. Le mulțumesc și celor care nu au venit, dar istoria nu se poate rescrie, au votat acea moțiune.

Ce spun acum cred că pot să spun și după 30 de ani. Sunt foarte mândru că am fost unul dintre cei 235 care au votat acea moțiune de cenzură. O să fiu mândru și pentru că am votat și suspendarea președintelui de atunci. Nu m-am răzâgndit. Nu m-am împrietenit cu cei pe care i-am dat jos.

Cel mai important este că schimbarea nu a fost o întâmplare, ci a venit într-un context social și politic pe care il putem vedea în imaginile următoare:

 
 

Am vrut să vedeți aceste imagini.

Rolul lui Crin Antonescu şi al liderilor PNL a fost fundamental în formarea USL, în trecerea moţiunii de cenzură şi formarea guvernului USL.

Azi se împlinesc trei ani de când am primit mandatul pentru a forma guvernul USL, iar în formula pe care o avem de atunci, PSD PNL - PLR acum, am făcut multe din lucrurile promis. Mai sunt lucruri de făcut şi vă propun să mai rămânem la guvernare ca să le terminăm pe toate.

Vreau să nu uităm că 700.000 de locuri de muncă s-au pierdut. Am creat peste 250.000 de locuri, mai e mult până la necesarul pentru dezvoltarea noastră, dar direcţia e cea corectă.

VEZI ȘI: Ponta, discuție avută cu Antonescu. Mesajul emoționant pe care l-a transmis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel