Urmărește emisiunea live


Victor Ponta, BACALAUREAT. Sesiune pentru cei care au picat

Premierul Victor Ponta este de părere că absolvenţii de liceu care nu au promovat bacalaureatul trebuie să mai aibă o şansă.

Întrebat la Adevărul live dacă este de acord cu o a treia sesiune de bacalaureat, Victor Ponta a declarat că "Dacă e cazul, da".

"Eu cred că sunt vreo 250.000 de tineri care nu au luat bacalaureatul şi care nu se pot angaja nicăieri în acest moment. Ideea să spun 'Cei 250.000 - cum spun cei de dreapta - sunt nişte loaze, nu ne interesează, să moară', eu nu pot să-mi asum acest lucru. Vreau să le dau încă o şansă şi încă o şansă: 'Hai, învăţaţi, încercaţi, hai să încercăm să vă integrăm în societate'. (...) Acest gen de capitalism sălbatic era tipic secolului XIX, început de secol XX. Când îl aud la oamenii politici din România anului 2014, mi se pare inconştienţă. (...) Da, sunt pentru orice fel de măsură în care educaţia să fie inclusivă. Cred că şcoala trebuie să fie pentru toţi, evident încurajând şi premiind elitele", a argumentat premierul Ponta.

Citește și: Ponta: Religia nu trebuie să fie obligatorie în școli

Ponta  a precizat că acceptă şi ideea introducerii clasei zero.

"Până la urmă, da. În 2012 a fost o mare provocare, am reuşit să trecem peste ea şi acum infrastructura s-a adaptat la acest lucru. Cred că s-au obişnuit şi părinţii cu ideea. (...) Toate studiile internaţionale arată că evoluţia societăţii duce spre un sistem de educaţie ceva mai timpuriu şi, chiar dacă acum şi eu mă gândesc 'l-aş ţine acasă cât mai mult', realitatea este că un sistem de educaţie de la 5 ani şi jumătate - 6 ani este adecvat noii societăţi', a arătat Ponta.

În ceea ce priveşte admiterea la facultate, acesta a arătat că va lăsa sistemul de autonomie universitară să decidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel