Victor Ponta, atacat dur: "Joacă două roluri". Cine sare la gâtul premierului

Victor Ponta este atacat dur de ambasadorul Ungariei la București, Botond Zakonyi.

Botond Zakonyi adelcarat, într-un interviu pentru România Liberă, că în relațiile româno-ungare sunt lucruri mai importante de rezolvat decât cele cu fotografiile postate pe ­Facebook de premierul Viktor Orban.

Diplomatul atrage atenția că România refuză să termine 10 drumuri transfrontaliere care ar urma să lege cele două țări, că nu este asigurată folosirea limbii maghiare în administrația publică și în educație.

O altă problemă este felul în care premierul român Victor Ponta și-a construit imaginea prin opoziție cu Viktor Orban: „Victor, băiatul bun, și Viktor, băiatul rău".

Întrebat ce politician român a jignit Ungaria, Botond Zakonyi a spus

"Aș putea să vă dau multe exemple, pentru că la un moment dat am început să colecționez declarațiile publice ale părții române. Ar putea fi vorba despre o dezbatere între dreapta (Partidul Popular European) și stânga (Partidul Socialist), dar după părerea mea aceasta nu este de natură ideologică. Cu toate că în 2012, când dreapta a pierdut guvernarea, unul dintre subiecte a fost autonomia UMF Târgu Mureș, acceptată de cei care au plecat de la putere, dar respinsă de cei care au venit. Așa și-a început Victor Ponta cele două roluri pe care le joacă: Victor, băiatul bun, și Viktor, băiatul rău. European, social-democrat, pentru rolul de Victor cel bun, și naționalist, antieuropean, pentru rolul ­celălalt"

Întrebat apoi dacă Victor Ponta e un obstacol în relația dintre România și Ungaria, diplomatul a spus că nu.

"Nu, nu cred că e un obstacol. Nu e treaba mea să spun că guvernul român respinge cooperarea dintre cele două țări, dar există senzația că face pași înapoi", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel