Victor Ponta anunță TVA de 9% pentru toată apa folosită de consumatorii casnici

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că măsura privind reducerea TVA la 9% pentru toata apa folosită de consumatorii casnici ar urma să fie atașată ca amendament la legea prin care va fi scăzută taxa pe valoare adăugată pentru alimente.

"Din punctul nostru de vedere, ca Partid, dar și din discuțiile de la Guvern, reducerea TVA la 9% pentru tot ce înseamnă apa - nu doar o cantitate, că altfel ne încurcăm, deci toată apa folosită de consumatorii casnici - e o idee bună, suportabilă bugetar și care are un efect important.

Probabil că va fi atașat la legea de reducere a TVA la 9% la toate alimentele. Impactul bugetar este destul de mic, sub 100 de milioane de euro pe an", a declarat Victor Ponta, după şedinţa Biroului Permanent al PSD.

În urmă cu o săptămână, PSD a discutat reducerea TVA la apa de consum casnic în limita a minimum cinci metri cubi de familie în fiecare lună, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, precizând atunci că măsura ar putea fi aplicată din toamnă, în funcţie de execuţia bugetară.

Vezi și: Sondaj: Credeți că reducerea TVA va duce la scăderea prețurilor?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel