Victor Ciutacu dezvăluie cum l-a cunoscut pe Traian Remeș

Victor Ciutacu a povestit cum l-a cunoscut pe Decebal Traian Remeș, fostul ministru al Agriculturii.

VEZI ȘI: Andrei Bădin, PRIMA reacție după acuzațiile de luare de mită

Realizatorul emisiunii "Ediția de seară", difuzată pe România TV, își amintește de un moment când a mers la Decebal Traian Remeș pentru a-i acorda un interviu.

VEZI ȘI: Cutremurător. Tragedia care i-a marcat viața lui Remeș

"L-am cunoscut pe omul ăsta când lucram la Adevărul. Publicasem, împreună cu Cristina Trefas, în capul ziarului, o anchetă privind cele 101 (sau 102?) taxe care sufocă românii. Abia se aprobase-n guvern bugetul. A sunat-o pe colega mea. Ne-a invitat la el în birou. Am zis că venim doar dacă ne dă interviu. A răspuns că ne dă interviu doar dacă bem cu el palincă. A doua zi, la ora stabilită, eram în anticameră. Puhoi de lume, iar noi așteptam. După un sfert de ceas, m-am ridicat și am plecat. L-a anunțat șefa de cabinet și a ieșit în fugă după mine. S-a scuzat. Am intrat și am început interviul.

Pe măsură ce vorbea, scotea, dintr-o cutie de pantofi, unde ținea documentul printat, câte un capitol. Ne arăta din el, iar eu luam fiecare fascicul și-l băgam sub cur. La a treia figură de genul ăsta, m-a întrebat dacă vreau tot bugetul. La răspunsul meu afirmativ, s-a ridicat în picioare și mi-a pus cutia în brațe. Am terminat interviul. Ne-am luat rămas bun. Am plecat, eu purtând țanțos cutia în brațe. Am ajuns la lift. Ne-au întors din drum zgomotul făcut de fuga disperată a personajului corpolent și strigătele sale: "Copii, n-ați gustat palinca mea!" Ne-am întors. I-am mulțumit, dar am băgat scuza că e cald și ne grăbim să publicăm interviul. Ceea ce era perfect adevărat. Ne-a pus în brațe două PET-uri cu cea mai bună palincă pe care am băut-o vreodată. Caltaboș n-avea. Ne-am întors la ziar. În timp ce scoteam interviul de pe reportofon, tot biroul s-a făcut pulbere", scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

Jurnalistul a mai zis că ulterior, la ceva timp distanță, fostul ministru l-a sunat pentru a-i face cadou o carte.

"Au trecut mulți ani de atunci. Când m-a sunat, era să-mi cadă telefonul din mână. Spre rușinea mea, nici nu mai știam că am numărul lui în agendă. Voia doar să-mi trimită cartea pe care a publicat-o. Despre cum și de ce a ajuns în pușcărie. Nu puteam rata prilejul. Motiv pentru care, în seara asta, de la 21:00, pe Romania TV, vom sta de vorbă. Ca niște oameni care, dincolo de toată isteria politico-penală românească, se respectă", a conchis Victor Ciutacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel