Victor Ciutacu dezvăluie cum l-a cunoscut pe Traian Remeș

Victor Ciutacu a povestit cum l-a cunoscut pe Decebal Traian Remeș, fostul ministru al Agriculturii.

VEZI ȘI: Andrei Bădin, PRIMA reacție după acuzațiile de luare de mită

Realizatorul emisiunii "Ediția de seară", difuzată pe România TV, își amintește de un moment când a mers la Decebal Traian Remeș pentru a-i acorda un interviu.

VEZI ȘI: Cutremurător. Tragedia care i-a marcat viața lui Remeș

"L-am cunoscut pe omul ăsta când lucram la Adevărul. Publicasem, împreună cu Cristina Trefas, în capul ziarului, o anchetă privind cele 101 (sau 102?) taxe care sufocă românii. Abia se aprobase-n guvern bugetul. A sunat-o pe colega mea. Ne-a invitat la el în birou. Am zis că venim doar dacă ne dă interviu. A răspuns că ne dă interviu doar dacă bem cu el palincă. A doua zi, la ora stabilită, eram în anticameră. Puhoi de lume, iar noi așteptam. După un sfert de ceas, m-am ridicat și am plecat. L-a anunțat șefa de cabinet și a ieșit în fugă după mine. S-a scuzat. Am intrat și am început interviul.

Pe măsură ce vorbea, scotea, dintr-o cutie de pantofi, unde ținea documentul printat, câte un capitol. Ne arăta din el, iar eu luam fiecare fascicul și-l băgam sub cur. La a treia figură de genul ăsta, m-a întrebat dacă vreau tot bugetul. La răspunsul meu afirmativ, s-a ridicat în picioare și mi-a pus cutia în brațe. Am terminat interviul. Ne-am luat rămas bun. Am plecat, eu purtând țanțos cutia în brațe. Am ajuns la lift. Ne-au întors din drum zgomotul făcut de fuga disperată a personajului corpolent și strigătele sale: "Copii, n-ați gustat palinca mea!" Ne-am întors. I-am mulțumit, dar am băgat scuza că e cald și ne grăbim să publicăm interviul. Ceea ce era perfect adevărat. Ne-a pus în brațe două PET-uri cu cea mai bună palincă pe care am băut-o vreodată. Caltaboș n-avea. Ne-am întors la ziar. În timp ce scoteam interviul de pe reportofon, tot biroul s-a făcut pulbere", scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

Jurnalistul a mai zis că ulterior, la ceva timp distanță, fostul ministru l-a sunat pentru a-i face cadou o carte.

"Au trecut mulți ani de atunci. Când m-a sunat, era să-mi cadă telefonul din mână. Spre rușinea mea, nici nu mai știam că am numărul lui în agendă. Voia doar să-mi trimită cartea pe care a publicat-o. Despre cum și de ce a ajuns în pușcărie. Nu puteam rata prilejul. Motiv pentru care, în seara asta, de la 21:00, pe Romania TV, vom sta de vorbă. Ca niște oameni care, dincolo de toată isteria politico-penală românească, se respectă", a conchis Victor Ciutacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel