Vicepreședintele american Joe Biden a ajuns în Ucraina

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a aterizat luni după amiază pe aeroportul din Kiev, urmând să  aibă întrevederi cu președintele interimar al Ucrainei, Oleksander Turcinov, și cu premierul interimar, Arseni Iațeniuk.

Cu o zi în înainte ca Biden să sosească în Ucraina, trei persoane au murit într-un schimb de focuri de lângă un oraș ucrainean din est controlat de pro-rușii separatiști.

Ministrul de Externe al Rusiei, Sergei Lavrov, a acuzat luni guvernul pro-occidental de la Kiev că încalcă acordul cvadripartit de la Geneva, încheiat săptămâna trecută.

Joe Biden va avea întâlniri cu membri ai Parlamentului ucrainean proveniți din diferite partie, dar și cu reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale.

Vizita lui Biden durează două zile, arată Casa Albă într-un comunicat.

În cadrul întrevederilor, vicepreședintele "va discuta despre eforturile comunității internaționale de a ajuta la stabilizarea și întărirea economiei Ucrainei și de a sprijini reforma constituțională a Ucraine, descentralizarea, eforturile anti-corupție și alegerile prezidențiale libere și corecte din 25 mai".

Foto: Twitter

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel