Vice PNL: Propunerea ALDE- medievală, ofensatoare, neconstituțională

Vicepreședintele PNL București, Ovidiu Raețchi a criticat în termeni duri propunerea ALDE de creare a unor privilegii pentru demnitarii de gradul I și II. 

"Propunerea ALDE de introducere a unor privilegii pentru 'demnitari de rangul I şi II' vine din logica Evului Mediu şi este jignitoare la adresa tuturor românilor", este de părere Ovidiu Raețchi. "Mi se pare normal să existe o lege prin care să se permită accesul demnitarilor de rangul I sau al II-lea ca pe perioada cât sunt preşedinte sau şef al Senatului să poată să meargă să îşi ridice permisul pentru a nu împiedica alte activităţi pe care le au din punct de vedere administrativ", a spus liderul ALDE Timiş, Marian Cucşa, cu referire la Călin Popescu Tăriceanu.

"Este uluitor ca un reprezentat al unui partid pretins liberal-democrat poate să vorbească, în anul 2016, despre privilegii şi despre rang"

Ovidiu Raeţchi a punctat şi că propunerea liderului ALDE Timiş este de neînţeles pentru un partid care se intitulează democrat şi liberal: "Este exclus ca Partidul Naţional Liberal - ca orice partid constituţional, în fapt - să accepte propuneri de tipul celei lansate azi în dezbatere de liderul ALDE Marin Cucşa, vizând introducerea unor privilegii de prioritate pentru 'demnitari de rangul I si II'. Singurele înlesniri acceptabile pentru un demnitar - într-o democraţie - sunt cele care ţin de securitatea acestuia; coloana oficială, de pildă, reprezintă o măsură care să micşoreze riscul unui atentat, nu o facilitate de tip Gabriel Oprea. Iar aceste măsuri de siguranţă sunt acordate restrictiv, în condiţii speciale. Altfel, nu există nicio raţiune constituţională pentru care "un cetăţean oarecare" să ofere prioritate 'unui demnitar de rang I sau II'. Este uluitor ca un reprezentat al unui partid pretins liberal-democrat poate să vorbească, în anul 2016, despre privilegii şi despre rang". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel