Viața sexuală, metode de contracepție și soluții de urgență

În pofida tuturor măsurilor de protecție pe care partenerii le iau atunci când întrețin relații intime, există situații când pur și simplu, parcă luați de val, metodele respectate  cu sfințenie sunt uitate.

În cazurile în care metodele contraceptive dau greș sau uiți să le folosești, medicii recomardă o serie de moduri prin care se poate ieși din situația neplăcută, implicit atingerea obiectivului principale, și anume evitarea unei sarcini.

1. Ai uitat de pilulă

Dacă e vorba despre o pilulă „activă" – nu una dintre cele cu efect placebo, existente pe folia de 28 de bucăţi, care se iau în timpul ciclului menstrual ca să nu strici rutina – ia-o de îndată ce ţi-ai amintit de ea, apoi continuă normal, asta dacă nu au trecut mai mult de 12 ore de la ultima pilulă. Dacă au trecut mai mult de 12 ore sau dacă ai uitat de mai multe ori să iei pilula, foloseşte prezervative în următoarele 7 zile. Dacă nu ştii în ce stadiu te afli, cere sfatul unui medic sau farmacist.

Citește și: Sex dimineața: avantaje și dezavantaje


2. S-a retras prea târziu

Deși este un subiect pe baza căruia unii oameni se distrează copios, metoda contraceptivă, corect practicată, poate să fie eficientă. Dacă este bine stăpânită de femeie şi dacă partenerul se retrage la timp, dă greş cam o dată la patru ani. Probabilitatea de a rămâne gravidă dacă partenerul se retrage prea târziu este aceeaşi ca după un singur raport sexual: infimă, dar nu de neglijat. Însă, pentru a scăpa de griji, pilula trebuie luată de urgenţă!

Citește și: TOP 5: Cele mai ciudate legi din lume


3. Dezastru: prezervativ rupt, ai pierdut firele steriletului  

Avem situațiile de risc: prezervativul s-a rupt sau a alunecat, diafragma a ieşit de la locul ei, nu mai găseşti firele steriletului sau ai depăşit data la care trebuia să îţi faci injecţia cu progesteron. 

În cazul în care femeia nu-și dorește să rămână însărcinată, trebuie să înghită pilula de urgență, dar are și posibilitatea de a regurge la pilula abortivă, însă aceasta nu este cea mai bună metodă de contracepţie şi poate avea efecte secundare. În condiţiile în care metoda contraceptivă folosită era destinată şi protejării de HIV sau de alte boli cu transmitere sexuală, recomandarea specialiștilor ar fi să facă şi un test.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel