Vezi ce glumă a făcut Narcisa Iorga, de la CNA, când l-a sancționat pe Razvan Dumitrescu

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

CNA a somat public, joi, Antena 3 pentru emisiunea "Subiectiv" din 20 iulie, pe motiv că Răzvan Dumitrescu nu a asigurat imparţialitatea şi echilibrul într-o discuţie cu invitata Andreea Paul, unii membri ai Consiliului considerând că realizatorul a încercat să o intimideze pe aceasta.

Potrivit Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în emisiunea "Subiectiv" din 20 iulie au fost prezenţi Mugur Ciuvică, Bogdan Chirieac, Andreea Paul (vicepreşedinte PDL), Cătălin Ivan (europarlamentar PSD) şi Cristian Buşoi (europarlamentar PNL).

În emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu a fost abordat şi un subiect referitor la "cumpărăturile făcute în regimul Băsescu". În acest context, invitaţii au discutat despre faptul că Oil Terminal, în perioada 2009 - 2010, a cumpărat bijuterii în valoare de 26.488 de lei.

Moderatorul a întrebat-o în mod repetat, foarte insistent, pe Andreea Paul cum a putut o firmă de stat să cumpere bijuterii, moderatorul acuzând-o pe reprezentanta PDL că nu vrea să dea un răspuns la întrebare. La un moment dat, moderatorul s-a apropiat foarte mult de Andreea Paul, aceasta întrebându-l: "Vreţi să îmi daţi şi două palme? V-aţi apropiat aşa de tare". În schimb, Răzvan Dumitrescu i-a răspuns "Nu, doamna Paul. Vreau să înţeleg foarte clar unde aţi învăţat cursurile de manipulare, la ce instituţie?", iar Andreea Paul i-a spus, la rândul său: "Nu vă poate întrece nimeni la asta, nimeni".

Unii membri ai CNA - Valentin Alexandru Jucan, Narcisa Iorga şi Ioan Onisei - au considerat că, prin atitudinea sa, moderatorul Răzvan Dumitrescu a încercat să o intimideze pe Andrea Paul. "Domnul Răzvan Dumitrescu ce meserie are mai nou? Pentru că ceea ce a făcut în această emisiune este un fel de proces de inchiziţie, în care la o masă stau nişte oameni smeriţi, aşteptând să fie decapitaţi", a spus Jucan. El a subliniat şi "lipsa de bun simţ pe care acest moderator o are faţă de un invitat femeie". "Ăsta nu este jurnalism, să vii să te deplasezi spre masă?", a mai spus Jucan. "El repetă de şapte ori întrebarea pentru că doamna nu vrea să răspundă", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA. "Nu cred că jocul de scenă (al moderatorului, n.r.) este încadrabil legal. Poate să nu-ţi placă. Am mai avut situaţii tensionate în platou, nu mi se pare că ăsta este un vârf", a mai spus Popescu. "Întrebarea putea fi adresată de o sută de ori. Să vii să stai în picioare în faţa unei femei este un gest de ameninţare. A şi reacţionat, întrebându-l «Vreţi să-mi daţi şi două palme?» Nu s-a simţit confortabil. Şi asta se întâmplă pe un post naţional. Moderatorul duce intimidarea la rang de inchiziţie", a spus, în schimb, Valentin Alexandru Jucan. Şi Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, a spus că Răzvan Dumitrescu nu s-a comportat ca un moderator, ci ca un "acuzator" care "dă sentinţe". "Se lasă furat de teatrul ăsta pe care îl face plimbându-se în studio, care nu are nicio legătură cu jurnalismul", a spus şi Christian Mititelu, membru al CNA. "Păi atunci ne uităm la K1. Dacă ne place lupta", a spus Ioan Onisei. "Sau la wrestling", a spus şi Narcisa Iorga. În urma discuţiilor, la propunerea lui Ioan Onisei, CNA a aplicat o somaţie publică postului Antena 3, pentru încălcarea articolului 66 din Codul audiovizualului potrivit căruia "(1) În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel