Veste tristă pentru Angela Merkel: Max Mannheimer a murit

Un cunoscut supraviețuitor al Holocaustului, Max Mannheimer, a murit la un spital din Munchen la vârsta de 96 de ani, a anunțat sâmbătă directoarea Memorialului de la fostul lagăr de concentrare Dachau, potrivit DPA. La aflarea veștii, cancelarul german Angela Merkel l-a omagiat pe Mannheimer prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Steffen Seibert.

"Este o veste foarte tristă. Memorialul și angajații săi deplâng moartea unui prieten bun", a spus directoarea Memorialului de la fostul lagăr de concentrare Dachau.

Mannheimer, a cărui întreagă familie a murit în Holocaust, este cunoscut pentru discursurile sale din școli și universități despre experiențele ca prizonier al naziștilor. El a primit numeroase premii pentru activitatea sa, scrie Agerpres.

[citeste si]

Cancelarul Angela Merkel l-a omagiat de asemenea pe Mannheimer prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Steffen Seibert.

"Cancelarul Merkel deplânge moartea lui Max Mannheimer, supraviețuitor al Holocaustului și un mare reconciliator. Îi datorăm mulțumiri", a scris Seibert pe contul său de Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel