Veste proastă pentru România! Producătorii auto vor să se mute în Africa

masini fabrica
masini fabrica

Un grup de producători auto, printre care Ford şi Nissan, negociază cu autorităţile din Kenya dezvoltarea unor facilităţi de producţie în statul african, transmite Bloomberg. Dacă acestea își vor muta operațiunile în Africa, atunci și alții pot urma, printre care și Renault care fabrică automobilele Dacia.

Recent, a fost creată Asociaţia Producătorilor auto din Africa (AAAM), care include şi Toyota, General Motors, BMW AG şi Volkswagen AG, pentru a profita de creşterea interesului guvernelor africane în construirea de vehicule pe plan local. În august, AAAM a cerut preşedintelui nigerian Muhammadu Buhari limitarea accesului maşinilor second hand şi acordarea de facilităţi pentru producătorii auto şi furnizorii de componente.

Am discutat cu ei că, dacă există interes, atunci pot fi construite fabrici de asamblare. este vorba de aducerea întregului lanţ de producţie, a afirmat Jeff Nemeth, director Ford pentru Africa Subsahariană şi şeful AAAM.

Interesul pentru dezvoltarea industriei auto în Africa Subsahariană a crescut deoarece statele dependente de ţiţei şi materii prime caută să-şi diversifice economiile, pe fondul declinului preţurilor.

Volkswagen se află deja în Africa

În Kenya, Volkswagen va începe producerea modelelor Vivo în 21 decembrie şi din ianuarie vor fi produse anual 1.000 de vehicule, a anunţat Thomas Schaefer, preşedintele diviziei VW din Africa de Sud. Kenya va fi încântată să aibă o industrie auto solidă, să concureze cu Africa de Sud şi Egipt, a declarat Schaefer.

VW, care a mai produs maşini în Kenya în anii '60 şi '70, se va alătura altor companii auto care deţin facilităţi de producţie în acest stat din estul Africii, cum ar fi Isuzu, Toyota, Nissan şi Mitsubishi.

În Africa de Sud, pe primele locuri la vânzări se află Toyota şi Volkswagen, iar vehiculele produse aici de VW sunt exportate în întregul continent. De asemenea, grupul german deţine o unitate în Nigeria.

Ford va investi masiv

Anul acesta, Ford a anunţat că va investi 2,5 miliarde de ranzi (169 milioane de dolari) în Africa de Sud, pentru a începe producţia SUV-ului Everest şi a crea aproximativ 1.200 de locuri de muncă.

Fabrica Ford din capitala Pretoria are capacitatea de a produce 10.000 de modele Everest pe an şi va fi al patrulea centru de producţie pentru SUV-uri, după uzinele din Thailanda, India şi China.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel