CREDITE la bănci, schimbare foarte bună pentru români. "Este o VICTORIE. Calvarul trebuie să ia sfârșit"

Deputatul PSD Ana Birchall anunță o victorie în Senatul României, ce pune capăt calvarului românilor cu credite la bănci, cărora le cresc ratele de la lună la lună, fiind supuși chiar riscului de executare silită. 

Senatul a aprobat propunerea legislativă pentru conversia creditelor din monede străine în lei, fără comisioane sau garanții și costuri suplimentare, cu 74 de voturi pentru, 2 abțineri și un vot împotrivă. 

"Este o victorie. Consumatorii de credite din România care au contractat credite în monede străine, spre exemplu în franci elvețieni, au trecut printr-un adevărat coșmar din cauza fluctuațiilor cursului de schimb valutar. Ratele au crescut exponențial, astfel încât foarte mulți români au ajuns chiar în imposibilitate de plată, fiind astfel supuși riscului executărilor silite. Calvarul creșterii ratelor la bănci, datorat exclusiv cursului de schimb valutar, trebuie să ia sfârșit” a declarat Ana Birchall.

De Ce apelează românii la credite financiare. Vezi principalele motive

Legea mai are de trecut un hop, al voturilor deputaților. Deputata PSD Ana Birchall spune că "Propunerea legislativă va fi înaintată la Camera Deputaților, unde îmi exprim speranța că va fi adoptată la fel de rapid și eficient prin procedurile parlamentare pentru că românii au nevoie ca această lege să intre în vigoare cât mai rapid cu putință. Timpul, din păcate, trece în defavoarea celor care plătesc rate la bănci, de la lună la lună mai mari, doar pentru că moneda în care au contractat aceste credite s-a devalorizat". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel