Veste BOMBĂ pentru Rapid. A venit de la FIFA

FIFA a anulat, luni, sancțiunea cu deducerea a șase puncte dictată clubului Rapid în urma datoriei către fostul său jucător Rhema Obed, iar gruparea giuleșteană obține în acest mod promovarea directă în ediția 2016-2017 a Ligii 1.  Rapid va trebui totuși să achite o penalitate sportivă de 7.500 de franci elvețieni și cheltuieli de judecată în valoare de 2.000 de franci elvețieni.

"Luni, 30 mai 2016, pe adresa Federației Române de Fotbal a sosit răspunsul final al FIFA în cazul Rhema Obed vs Rapid București. În decizia oficială transmisă forului federal, FIFA a comunicat că, în urma analizării documentelor trimise de părțile implicate, sancțiunea de șase puncte aplicată clubului Rapid București va fi anulată. Din decizia inițială, clubul bucureștean a rămas cu amenda de 7.500 de franci elvețieni și va trebui să achite cheltuieli de judecată de 2.000 de franci elvețieni", se menționează pe site-ul oficial al FRF.

Ca urmare a deciziei FIFA, formația Rapid București rămâne pe primul loc în clasamentul play-off-ului Ligii a a II-a, cu 44 de puncte, și obține promovarea directă în ediția viitoare a Ligii I. Ocupanta locului doi Dunărea Călărași (41 de puncte) va disputa barajul ocupantelor pozițiilor secunde din cele două serii cu UTA Bătrâna Doamnă Arad. Câștigătoarea va întâlni formația FC Voluntari într-un baraj pentru participarea în Liga I, ediția 2016-2017.

FRF a primit în urmă cu două săptămâni o adresă prin care FIFA a solicitat sancționarea clubului Rapid din Liga a II-a cu deducerea a 6 puncte din clasament în urma datoriei de 57.000 de euro pe care o avea de achitat către fostul său jucător, englezul de origine nigeriană Rhema Obed. Ulterior, la 19 mai, conducerea clubului giuleștean a achitat datoria și a solicitat FIFA renunțarea la depunctare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel