Venin de păianjen, UTIL în fabricarea unei noi clase de medicamente împotriva durerii

În cadrul unui studiu, cercetătorii australieni au analizat veninul a 206 specii de păianjeni, iar descoperirile sunt remarcabile.

Oamenii de ştiinţă australieni care au analizat compoziţia chimică a veninului de păianjen au anunţat că au identificat şapte compuşi ce blochează o etapă esenţială în capacitatea organismului uman de a transmite spre creier semnale asociate cu senzaţia de durere, informează Reuters.

În acest studiu, care ar putea duce în viitorul apropiat la dezvoltarea unei noi clase de analgezice, cercetătorii australieni s-au concentrat pe 206 specii de păianjeni şi au analizat anumite molecule din veninul acestora care blochează activitatea nervilor, în special prin intermediul procesului denumit "canalele Nav1.7".

Experţii afirmă că o persoană din cinci suferă pe plan mondial de dureri cronice, iar tratamentele actuale eşuează adeseori în obiectivul lor de a oferi pacienţilor un efect calmant pe termen lung. Costul economic este de asemenea uriaş, întrucât durerile cronice generează cheltuieli medicale estimate la 600 de milioane de dolari doar în Statele Unite ale Americii.

Citește și: Simptome leucemie. Factori de risc în cancerul sângelui

Oamenii simt durerea în corp atunci când nervii din regiunile afectate trimit anumite semnale spre creier prin intermediul procesului denumit "canalele durerii". Acesta este tocmai procesul pe care oamenii de ştiinţă încearcă să îl întrerupă cu ajutorul unor noi analgezice.
"Un compus care este capabil să blocheze canalele Nav1.7 prezintă un interes deosebit", a declarat Glenn King, profesor la Universitatea Queensland din Australia, coordonatorul studiului.

Studii anterioare au descoperit o rezistenţă deosebită la durere în rândul persoanelor lipsite de canalele Nav1.7, graţie unei mutaţii genetice naturale, aşadar blocarea acelei căi de transmitere a durerii ar avea potenţialul de a elimina această senzaţie şi în cazul persoanelor înzestrate cu canale senzoriale obişnuite.

Studiul a fost publicat în British Journal of Pharmacology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel