Ana Birchall îi mulțumește lui Victor Ponta

Foto: Blog Ana Birchall
Foto: Blog Ana Birchall

Deputatul PSD de Vaslui, Ana Birchall, apreciază decizia Guvernului Ponta de a scoate din rezervele de stat o cantitate de 30 de tone de motorină cu scopul de a susține lucrările de combatere și prevenire ale efectelor inundațiilor în Județul Vaslui.

„Vreau să-i mulțumesc premierului Ponta și tuturor celor care au înțeles că în județul Vaslui ne-am confruntat de multe ori cu situații limită, cu inundații care le-au răpit vasluienilor agoniseala de o viață. Vreau să-i mulțumesc domnului vicepremier Gabriel Oprea, pentru receptivitatea și operativitatea cu care a acționat și a dispus măsurile necesare atunci când am prezentat la Ministerul Afacerilor Interne faptul că sunt vasluieni, inclusiv din comunele Zorleni, Voinești, Băcani și Dragomirești, care trăiesc permanent cu teama că terenurile și casele lor vor fi inundate la fiecare ploaie", a subliniat Ana Birchall, deputat PSD de Vaslui.

"Lucrările de decolmatare și îndiguire la pârâul Zorleni vor continua pentru a-i proteja pe vasluienii din satul Popeni de inundații. Ne aducem aminte că vasluieni din comuna Zorleni au fost inundați în 2013 de 5 ori, înainte ca aceste lucrări să fie începute.

Citește și: Ana Birchall rezolvă problema transportului elevilor la școală în colegiul său

De asemenea, prin actul normativ aprobat ieri de Guvernul Ponta, localitățile Zorleni, Băcani, Voinești, Dragomirești, Epureni și Huși vor primi sprijin financiar pentru lucrările la albiile râurilor Epureni, Ibana, Valea Mărului, Iezer, Lipova și Huși prevăzute să fie realizate în perioada următoare, cu ordinul de prioritate nr. 1. O lungime de aproximativ 20 de km de albie de râu trebuie să fie decolmatată și amenajată cu maximă celeritate, astfel încât să evităm riscurile de inundații în zonă", a declarat Ana Birchall.

"Combustibilul pus la dispoziție de Guvernul Ponta va fi folosit exclusiv pentru lucrări de decolmatare, îndiguire și alte lucrări de amenajare pentru cursurile de apă cu risc de a ieși din matcă. Nu mai putem aștepta noi dezastre, pagubele pot fi enorme și tocmai de aceea consider că decizia Guvernului Ponta este corectă. Fiecare kilometru de albie de rău amenajată corespunzător poate preveni pagube materiale importante în eventualitatea unor inundații", a afirmat deputatul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel