Vasile Blaga: Nu vom primi "traseişti" şi nu vom aduce parlamentari din alte partide

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a ținut să facă precizări referitoare la  traseiștii care au decis să părăsească paridele în urma Ordonanței 55.

"În primul rând, vreau să lămuresc o problemă vehiculată în spaţiul public, am şi discutat ieri cu domnul preşedinte Klaus Iohannis.(...) Nu vom primi traseişti, deci nu vom face majorităţi aducând parlamentari din alte partide, din alte zone politice în PNL, exclus. Pe de altă parte, cred că domnul Ponta trebuie să dea dovadă că tot ceea ce a promis în campania electorală este realizabil. (...) Pentru că, de ce să nu-l lăsăm pe domnul Ponta să-şi ducă în aplicare măreţul plan, prin prezentarea bugetului în Parlament ? Pentru că, aşa mincinos cum este, în ianuarie ar ieşi să spună: păi eu ştiam, dar nu m-a lăsat PNL-ul ! Asta nu înseamnă laşitate, înseamnă responsabilitate", a declarat Vasile Blaga la Adevărul live, întrebat dacă noul PNL îşi doreşte să intre la guvernare cât de repede posibil sau preferă să aştepte alegerile din 2016.

Blaga a adăugat că, deocamdată, se ştie că "în Parlament există o largă majoritate în jurul PSD, declarată ca atare".

Citește și: UDMR iese de la guvernare. Decizia finală pe 13 decembrie

"Dar, pe de altă parte, chiar Ponta spune: săptămâna aceasta vom decide dacă vom rămâne sau nu la guvernare. UDMR se strânge şi el, astăzi, la Cluj, să vadă ce face. Cred că are o problemă şi UDMR, adică electoratul maghiar a zis altceva. Unii... am văzut o declaraţie a unui senator UNPR, care spune că nu ar trebui să mai guverneze actuala formulă. Şi atunci, trebuie să fii pregătit.

Domnul Predoiu, cu toate comisiile de specialitate ale noului PNL, lucrează şi un partid serios trebuie să aibă oferta pregătită. Lucrul acesta se va întâmpla foarte repede, dar, din punctul meu de vedere şi, pot să vă spun, din punctul de vedere al preşedintelui Klaus Iohannis, doar constituţional. Adică nu pe sub masă. Evident că noi, ca Opoziţie, ne vom face datoria.(...) Până-n februarie anul viitor, nu există posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură. Dar, normal, mai ales când o să vedem bugetul şi eu sunt convins că Ponta o să taie cheltuielile de investiţii, pentru că nu are în cap nimic de ceea ce înseamnă o dezvoltare normală a României", a mai declarat co-preşedintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel