Varujan Vosganian pune la zid doi jurnaliști

Varujan Vosganian a făcut precizări după interviul pe care susține că l-a acordat pentru Ziarul Evenimentul.

Senatorul ALDE a scris că a acordat un interviu pentru Evenimentul de Iași, interviu care nu a mai fost publicat de ziarul respectiv, astfel că Vosganian a fost nevoit să îl publice pe blogul propriu. Pe de altă parte, Robert Ferenț, redactor-șef la Ziarul Evenimentul, și Anca Burniche, jurnalistă, au spus, contactați de ziarul DC News, că nu este vorba despre cenzură atât timp cât a fost o discuție liberă și nu un interviu.

Ulterior, Varujan Vosganian a revenit cu mai multe clarificări.

"Ca om trecut prin multe, îmi înregistrez declarațiile din conferințele de presă. Deci la întrebarea domnului jurnalist de la ziarul Evenimentul răspund: înregistrarea a fost făcută de colegii mei de la ALDE-comunicare. În același timp, interviul a fost înregistrat și filmat și de alți reprezentanți ai presei ieșene, aflați la fața locului", a scris senatorul pe blogul său.

"Înțeleg că nu a fost un interviu ci doar câteva întrebări legate de situația politică. Iată, spre informarea respectivilor jurnaliști, definiția interviului, potrivit dicționarului explicativ al limbii române: INTERVÍU, interviuri, s. n. Convorbire între o personalitate politică, culturală etc. și un ziarist, în cursul căreia acesta îi pune întrebări spre a afla părerile personalității în diverse probleme (de actualitate), în vederea publicării lor în presă sau a difuzării lor la radio și televiziune; p. ext. text al acestei convorbiri, apărut în presă sau difuzat prin radio și televiziune. – Din engl., fr. interview", a mai scris politicianul.

[citeste si]

"Ca să și glumim puțin, reamintesc domnișoarei jurnalist că după ce mi-a pus prima întrebare ne-am așezat amândoi, deci interviul nu a fost pe picior pe plecare, ci cât se poate de așezat. Dovadă vreo zece martori și casetele filmate. Pe de altă parte, nu înțeleg ce importanță ar avea dacă am vorbit în picioare sau stând pe scaun. Aristotel, de pildă, și școala peripatetică, filozofau mergând.

Totuși, nu înțeleg care e problema celor de la Evenimentul. Dânșii au ignorat declarațiile mele, socotindu-le fără importanță. Alți jurnaliști le-au filamt și înregistrat și ei. Cum declarațiile erau ale mele, deci aveam dreptul de proprietate intelectuală asupra lor, le-am publicat. Aveam cumva un contract de exclusivitate cu Evenimentul și n-am știut? Ce îi supără, de fapt?!? Că au ratat o știre? Asta deja nu mai treaba mea...", a conchis Varujan Vosganian.

VEZI ȘI: Varujan Vosganian se plânge că a fost cenzurat după un 'interviu' exploziv despre Cioloș. Reacția jurnaliștilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel