Varujan Vosganian, DEMISIE PNL. Raluca Turcan: Dacă aș fi în locul său...

Deputatul Raluca Turcan a afirmat vineri că senatorul liberal Varujan Vosganian ar trebui să demisioneze din partid.

"Din punctul meu de vedere, cred că domnul Varujan Vosganian a făcut un mare deserviciu prin declarațiile publice în plenul Senatului și ulterior, un mare deserviciu PNL, imaginii României și Parlamentului și dacă aș fi în locul domniei sale, mi-aș da demisia din Partidul Național Liberal", a spus Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

Deputatul PNL spune că "rolul Parlamentului nu este să protejeze oamenii politici de înfățișare în fața justiției".

"Reacția domnului Varujan Vosganian ne arată că domnia sa, dar în primul rând cei care au votat împotriva ridicării imunității și începerii urmăririi penale, nu au înțeles nimic din votul dat în 16 noiembrie, din așteptările cetățenilor, cu privire la clasa politică și la rolul Parlamentului. Rolul Parlamentului este să facă legi în interesul cetățenilor și nu să protejeze oamenii politici de înfățișare în fața justiției, care este absolut firească atunci când există suspiciuni. Orice om pleacă de la prezumția de nevinovăție și dacă este nevinovat nu trebuie să aibă nicio reținere să se ducă și să își pledeze această nevinovăție în fața instituțiilor statului", a comentat Raluca Turcan, scrie Agerpres.ro.

Întrebată cum comentează reacția președintelui Klaus Iohannis în cazul Vosganian, Raluca Turcan a răspuns că aceasta este una "îndreptățită".

VEZI ȘI: Ciutacu declară RĂZBOI unui realizator TV. "Promit că...

Klaus Iohannis a scris joi pe Facebook că se aștepta ca senatorii să voteze pentru încuviințarea cererii de urmărire penală în cazul lui Varujan Vosganian și a apreciat că votul din Senat arată că nu s-a înțeles nevoia schimbării în favoarea căreia el s-a pronunțat în mai multe rânduri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel