Valeriu Zgonea: Nu poți să fii om de stânga și să spui că ai zburat cu avionul privat

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților și președinte executiv al PSD, invitat, joi, la interviul DC News Live, a explicat în ce constă reideologizarea PSD, precizând în acest context că "nu poți să fii om de stânga și să îți pui poze pe Facebook și să spui că ai zburat cu avionul privat și că ai stat într-un hotel de cinci stele".

Întrebat de către Val Vâlcu la ce se referă când propune reideologizarea PSD într-o lume în care oamenii spun "fără politică", Valeriu Zgonea a precizat: "Partidele de stânga, care au un electorat constant și care au câteva elemente stabilite foarte clar, unul dintre ele fiind justiția socială, au câteva politici publice pe care le susțin și în care se uită cu foarte multă atenție la anumite dezechilibre care se creează în societate, astfel încât nimeni să nu fie eliminat de la șansa pe care o are în viață. Reideologizarea înseamnă adaptarea acestor politici publice și a procedurilor de selecție a resurselor umane care pun în aplicare aceste politici, adică a oamenilor pe care îi vedem în Parlament, în Consiliul local, în Consiliul Județean, a celor pe care îi vedem în guverne, astfel încât să înțeleagă menirea pe care o are ca om de stânga și atribuțiile pe care le are și în comportamentul pe care îl are cât timp este membru al partidului și dorește o funcție publică. Este o schimbare totală de atitudine și de manifestare. Nu poți să fii om de stânga și să îți pui poze pe Facebook și să spui că ai zburat cu avionul privat și că ai stat într-un hotel de cinci stele. Atunci poate că ești un om de stânga, dar poate că nu înțeleg eu bine ce înseamnă om de stânga", a decarat Valeriu Zgonea, la DC News Live.

[citeste si]

Liderul social-democrat a arătat că lumea se schimbă: "Sudul Europei are 60% din tineri în șomaj, există o nemulțumire cu privire la migrația economică, dar și la problema refugiaților. Este foarte greu în ziua de astăzi să-ți găsești un loc de muncă bine plătit în funcție de competențele pe care le ai".

În PSD, nu toți sunt social-democrați

Valeriu Zgonea a continuat, precizând că PSD trebuie să-și redefinească toate aceste politici publice în cadrul familei de stânga europene și să găsească instrumentele pe care le are. "Un partid de 40% nu este un partid în care toți sunt social-democrați, mai sunt și oameni care sunt socialiști, sunt oameni care au o abordare strict legată de justiția socială, sunt alții care găsesc că politicile în domeniul industrial mult mai importante decât cele din domeniul serviciilor. Toate aceste grupuri trebuie să se găsească definite într-o nouă structură de gândire". Potrivit liderului executiv al social-democraților, Mihai Fifor, în calitate de președinte al Consiliului Național al PSD, "are obligația să găsească în departamente acele instrumente care să modernizeze conceptul pe care l-a avut ideologic PSD la începutul acestui deceniu și în perioada 2000-2010", în care PSD a știut să facă un anumit tip de politici publice".

România, o oază de stabilitate

În plus, Valeriu Zgonea a punctat faptul că România deține în momentul actual un atu major: toleranța. "Trebuie să ne delimităm un pic de populism. Trebuie să ne gândim că toleranța este importantă, este unul dintre atuurile pe care România le are în acest moment: faptul că nu ai manifestări xenofobe, rasiste la nivelul Parlamentului, la nivelul comportamentului actorilor importanți din statul român, faptul că televiziunile, radiourile resping astfel de curente și nu sunt oameni care să aibă astfel de atitudini arată că România este o oază de stabilitate și un model. Dacă nu reușim să păstrăm acest model, atunci ne va fi foarte greu dacă ne omorâm propriile noastre atuuri", a adăugat Valeriu Zgonea. 

Vezi declarația președintelui Camerei Deputaților de la minutul 32:10

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel